AĞLATIYOR BENİ ACI GERÇEKLER

AĞLATIYOR BENİ ACI GERÇEKLER

ABONE OL
Haziran 3, 2024 07:44
AĞLATIYOR BENİ ACI GERÇEKLER
1

BEĞENDİM

ABONE OL

ŞÜKRÜ IŞIK

MHP, BBP, İYİ Parti, Milli Yol Partisi, Ata Parti, Zafer Partisi, Türkiye İttifakı Partisi, Kutlu Parti….
Çıkış kaynağı, ana damarı ÜLKÜCÜ HAREKET, TÜRK MİLLİYETÇİLĞİ olan siyasi partilerden ilk aklıma gelenleri yazdım.

Sorsan ilmi siyaset yaparak öyle değiliz, merkezdeyiz, herkesin partisiyiz falan diyen olursa da kibarca kıvırıyorlar, hepsi 80 öncesi tabirle TÜRKEŞÇİLİKTEN BESLENEN damarlardan gelmedir.

MHP Devlet Bahçeli döneminde toparlayıcı olamadı, özellikle RTE sevdası sonucu ciddi bir küskünler, kırgınlar oluşturdu. Son olarakta Sinan Ateş’in katledilmesi olayındaki tavır nedeniyle camianın gözünde bitti.  Bence Üst yönetim, Balgat değişmezse Ülkücü Hareketi temsil kabiliyetini kaybetti.

BBP Muhsin Yazıcıoğlu gibi bir efsane genel başkanla başaramamıştı, başkanın helikopter suikastı ile şehadetinden sonra tamamen tabela partisi oldu. Sivas sizi yanıltmasın Sivas’ı BBP değil Muhsin Yazıcıoğlu vefası kazandı.

MHP küskünleri, kurultay garabeti nedeniyle arkasına ciddi bir kişisel rüzgâr alan ve bunu partileştirdiği ilk anlarda UMUT olan Meral Akşener ve partisi İYİ Parti Akşener’in strateji hataları yüzünde dip yaptı, bitti, umut olmaktan çıktı, ciddi bir yaprak dökümü yaşıyor. Musavvat başkan gayret etse de toparlaması çok ama çok zor

Remzi Çayır’ın Muhsin başkan şehadetinden sonra BBP küskünleri ile kurduğu Milli Yol Partisi tabela partisi bile olamadı.

Ümit Özdağ’ın göçmen politikası çıkışları ile belli bir oy potansiyeli oluşturan Zafer Partisi bunu Özdağ’ın yerli yersiz çıkışları, olayların müsebbibi olan iktidar yerine muhalefete bindirmesi gibi zikzaklar yüzünden ciddiye alınmaz oldu.

80 Öncesi efsane isimlerinden olan Namık Kemal Zeybek kurulumlu Ata Parti ne yapar ne eder bilgimiz yok.. Kamuya yansıyan bir etkinliğine rastlamadım.

Cumhurbaşkanlığı seçimindeki yanlış hamlesi ile Ülkücü camiada pilini bitiren Sinan Oğan kendince rahat bir şekilde 2028 de milliyetçi cumhurbaşkanı adayı benim diyor… RTE desteğini savunur çizgisini devam ettiriyor ve birinci derece yakınlarının dahi desteğini önemsemeyen bir rahatlıkta… Söylemdeki öz güvenin seçmende karşılığı olduğunu sanmıyorum.

Kutlu Parti iç işleri bakanlığına müracaatla ilk aşamayı aşmış bir Yusuf Halaçoğlu partisi… Parti, ekip ve çizgisi hakkında tatmin edici bulmadığım noktalar var…
Diğer hareketten beslenen partilerin akıbetine uğrayacağı kesin diye düşünüyorum.

Yukarıdaki tüm partiler Türk Milliyetçilerinin toparlanması adına umut olmaktan çok sanki iktidarın devamını sağlayan, milletin gazını alıp, algıya mahkûm eden bir çizgide gibi. Tabii ki hiçbir parti bunu bilerek isteyerek yapmıyor ve hatta tam aksi iddialardalar.. Ama netice bu sonucu gösteriyor.
AKP iktidarı başarılı olduğu için değil MUHALEFET BAŞARISIZ olduğu için iktidarda kalıyor.

Bu noktada Deniz Baykal RTE özel affından itibaren CHP nin de sisteme angaje olduğu gerçeği bir kenarda bilgi olarak dursun. Konumuz Ülkücü kökenli partiler

1978 de Tandoğan’da yürüyen bir milyon Ülkücü genç şimdilerde iktidar olamıyorsa, iktidarın en büyük alternatifi değilse bunun suçlusu kişisel egosu nu alt edemeyen, hala “ Ben bilirim” kompleksinde olan, hala “ Ben olmasam…..” diye başlayan cümleler kuranların yüzünden…
Bizim kuşak..
Bir kısmı köşesine çekildi, hiçbir şeye karışmadan takip ediyor…
Bir kısmı benim gibi PARTİSİZ ÜLKÜCÜYÜM diye bağırıyor, kendini temsil edecek parti bulamıyor…
Bir kısmı CHP dâhil siyasi partilerde politika yapıyor. Sanki 80 öncesi Ülkücü kimliğini muhafaza ederken günümüzde özgür takılma hakkını kullanıyor…
Kısaca PARAMPARÇAYIZ, DAĞILMIŞIZ, TOPARLANAMIYORUZ…
80 ÖNCESİ ŞANLI MÜCADELEYİ VEREN OCAKLI ÇOCUKLAR ŞİMDİLERDE SİYASETEN SINIFTA KALDIK….

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP