Gözlerdeki kızarıklık ve kaşıntıya dikkat edin. AHT Muhabiri Can Hacıoğlu’nun haberi..
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilgün Yıldırım, Göz alerjisinin, bahar ve yaz aylarında havadaki toz ve polenler yüzünden oluştuğu; gözde sulanma, yanma, kızarıklık ve kaşıntı olarak kendini gösterdiği söyledi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Nilgün Yıldırım, polenlerin ortaya çıkmasıyla gözlerinde kaşıntı, sulanma ve kızarıklık yaşayanların, bunun kısa sürede geçeceğini düşündüğünü, oysa bu yakınmaların belli bir süreden sonra göz kuruluğuna yol açtığını vurguladı.
Can HACIOĞLU / ESKİŞEHİR (AHT)
Bahar aylarında havadaki polenlerin, yatkın kişilerde solunum yoluyla burun, bronş ve gözlerde alerjik hastalıklara neden olduğunu vurgulayan Yıldırım, göz alerjisi olan kişilerin en önemli yakınmasının gözlerde sürekli kaşınma ve kum varmış gibi batma hissi olduğunu, bu nedenle sürekli gözlerini ovuşturduklarını bildirdi.
GÖZLERDE KIZARIKLIK VE KAŞINTIYA DİKKAT
Alerji ile karşı karşıya kalmış kişilerin gözaltlarında koyulukların da oluştuğunu belirten Yıldırım, şunları söyledi:” Göz alerjisi, bahar ve yaz aylarında havadaki toz ve polenler nedeniyle oluşup, gözde beyaz tabakasını örten ince zarda bulunan duyarlı hücreleri uyararak göz alerjisini ortaya çıkarıyor. Bu alerjik durum gözde sulanma, yanma, kızarıklık ve kaşıntı olarak kendini belli ediyor.”
Prof. Dr. Yıldırım, gözü kaşıyıp, ovuşturmanın sağlıklı olmadığına dikkat çekerek, şöyle konuştu:” Kaşınma alerjiyi daha fena bir hale getirir. Etkisini artırır. Sıcak ve rüzgarlı ortamlarda ortaya çıkan düşük nem, uygun olmayan ışınlar, polenler ve tozlar göz kuruluğunu tetikleyen faktörler arasındadır. Göz alerjisi ve göz kuruluğundan korunmak için havalandırma yerine filtreli klima ve güneş gözlüğü kullanılması gerekir”
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.