Ayça Öztorun

Ayça Öztorun

ABONE OL
Aralık 24, 2023 21:11
Ayça Öztorun
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AYÇA ÖZTORUN KİMDİR

Ayça Öztorun, Adana’nın Kozan ilçesinde doğmuştur. İlkokulu Ankara’da, orta okulu Kozan’da, Lise öğrenimini de İstanbul’da tamamlayan Ayça Öztorun, evli ve iki çocuk annesidir.

Eski dönem Adana milletvekili, divan üyesi, Barış derneği yönetim kurulu üyesi İsmail Hakkı Öztorun’un kızıdır.

İlk kitabında, Edebiyata olan bağlılığının, çocuk yaşta babasından aldığı öğretim ve eğitimden kaynaklı olduğunu ve ilk Türkçe öğretmenin de babası olduğunu, babasının öğrencileri ile olan bütünlüğünü ve sevgisini hayatı boyunca unutamayacağını anılar bölümünde kaleme almıştır.

Ayça Öztorun’un yayınlanmış dört kitabı vardır. Antoloji.com sitesinde, şiirleri çok okunan şairler arasında yer almaktadır.

Ayça Öztorun, dönem dönem yerel gazete ve dergilerde köşe yazarlığı yapmıştır.

“Aydınlığa Adanmış Bir Yaşam” belgesel niteliğinde yayınladığı ilk kitabıdır. İkinci kitabı Gökte Yıldız Yerde Ateş adlı romanıyla çıkış yapmıştır. Üçüncü kitabı olan Çiçek Vadisi Bir Cortlak Hikâyesi adlı eser, bir kasabada geçen macerayı mizah türünde ele almıştır ve senaryoya çevrilmiştir. Romanlarının yanı sıra, “Sevdalar Her Dildedir” adlı şiir kitabı da bulunmaktadır.

Gazete Satıcısı Çocuk

Danam Kaçtı

Korkuyorum

Mahallenin Delisi

Bayram Şekeri

Sarımsak Teyze

Babosta Jivago

Hampa Nenenin anıları

Hampa Nene anılar 2

Şalgamcı Çaplin’in maceraları adlı öyküleri vardır.

KozanBilgi.Net (www.kozanbilgi.net) İnternet Gazetesi, Egemen Gazetesi, Yakamoz Yakut Kültür, Sanat, Magazin internet sitesinde köşe yazarlığı yapmıştır. Aratos Kültür ve Sanat dergisinde kısa hikayeleri yayınlanmaktadır.

Koyu bir Beşiktaş taraftarıdır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP