Kabakta Verim Arttırmak. Gelişme dönemlerinde ılıman iklim koşullarını seven kabak, mahsule yatma döneminde ise sıcağı sevmektedir. Soğuklarda çok çabuk zarar görmektedir. Bununla birlikte kabak tohumu aynı şekilde yüksek sıcaklıklardan da hoşlanmazlar. Kabaklar ışıktan haz duyan bir bitkidir. Aynı zamanda gölgeli alanlar kabakta, narin bir yapı kazandırırken bitkinin dişi çiçek oluşturma ve meyve bağlama oranı azalmaktadır.
Kabakta Verim Arttırmak. Vejetasyon süresi yazlık kabak çeşitlerinde 100 gündür. Bu süre kışlık çeşitlerde ise 180-200 gün kadar olmaktadır. Uzun süreli görülen kuraklık ve bununla beraber aşırı nem kabakta mantari hastalıklara sebep olmaktadır. Toprak isteği çok seçici olmayan kabak tohumu , çok ağır ve kumlu toprakları sevmezler derim, geçirgen, su tutma kabiliyeti çok iyi organik ve mineralce zengin tınlı topraklarda en iyi mahsul ve tohum alınmaktadır.
Havalar ısındıktan sonra toprağa kabak ekim dikim işlemi ile başlamaktadır. Ayrıca dikkate alınan iklim iklim şartları ve üretim zamanı ile birlikte toprak işleme yapılmaktadır. Ekim dikim işleminden önce bir ya da iki kez toprak işleme yapılmalıdır. Erkenci kabak yetiştiriciliği genellikle yazlık kabak çeşitleri ile yapılarak açık tarla koşullarıyla beraber serada da olmak üzere fideler yerlerine alınmaktadır. Doğrudan kabak tohumu ekimi ile yapılan yazlık kabak üretiminde ekime toprak sıcaklığının 15 dereceyi bulması ile başlanmaktadır. Sıra üzeri mesafesi 60-80 cm olacak şekilde her ocağa 2-4 tohum olacak şekilde ekilmektedir. Fakat kışlık kabak çeşitlerinde durum farklıdır.
Kabakta Verim Arttırmak. İklim şartları ve üretim zamanı dikkate alınarak toprak işleme yapılmalıdır. Ekim ve dikimden önce bir veya iki defa toprak işlenmelidir. Tırmık geçilmek suretiyle tarla tesviye edilmelidir. Toprak sıcaklığı 10 veya 12 dereceyi bulduğunda ekim yapılmaktadır. Toprağın uygun sıcaklıkta olması çimlenmeyi hızlandırır ve verim artışı gerçekleşmektedir. Kabak tohumları toprağın karakterine ve tav durumuna göre 3 veya 5 cm derinliğe ekilmelidir. Kabak tohumu ekiminden sonra ocakların üzeri kaymak tabakası bağlamış ise bu tabaka kırılmalıdır. Kaymak tabakasının olumsuz etkisi yağmurlama yapılarak da ortadan kaldırılabilmektedir. Kabak meyveleri çok hızlı büyüdüğü için sulamayı oldukça sık aralarla ve mümkünse 3-4 gün aralarla yapmak bitkinin gelişmesi ve verim bakımından çok faydalı olmaktadır.