İSMAİL KÜÇÜKÖZEN
KozanBilgi.Net Haber Müdürü
Yeni yıl gelmeden, Aralık ayında bütçe görüşmeleri olur. Personel gideri diye bütçeye ödenek koyuyorsunuz; pekala, emekliye gelince neden yeterli bütçe ayrılmıyor? Ocak ayı geldiğinde ise söylemler hazır: “Vay emekli fedakar, vay emekli vatansever, vay emekli şöyle, vay böyle…” Sonuç; emeklinin ağzına bir parmak sadaka niteliğinde harçlık, tamam!
Ey vekil efendiler! Neden emeklinin akşam pazarında, pazarın dağılma saatinde, en ucuz zamanda alışveriş yaptığını dile getirmiyorsunuz? Şimdi de bir “sefalet” adı taktınız, Meclis’e tabut getiriyorsunuz, adımızı “gariban” koydunuz.
Şimdi hesap sırası, nabız tutma sırası; bize bu durumu reva görenlere karne verme sırası sanıyorum ki emeklilerde. Yerel veya genel seçimlerde, 16 milyon emekliye bundan önce 25 yılda yaptıklarınız için ne diyeceksiniz? Bundan sonra ne vaat edeceksiniz?
Hani bir sene teröre harcamasak ekonomi uçacaktı? Hani 2025 yılı “Emekli Yılı” olacaktı?
Siyasiler, hiç mi hiç kusura bakmayın; sanıyorum makarna devri tedavülden kalktı, modası geçti diyorum. Emekli, 25 yıl ve daha fazla süre adına primini ödemiş; yetkililerden sadaka istemiyor, emekli sandığında biriktirdiği kendi parasını istiyor!
Sevgi ve saygıyı hak edenleri kemal-i hürmetlerimle selamlıyorum…