Cinsel gücünüzü arttırmanın 8 yolu

Cinsel gücünüzü arttırmanın 8 yolu

ABONE OL
Ocak 2, 2024 16:15
Cinsel gücünüzü arttırmanın 8 yolu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlıklı bir cinsel yaşam için düzenli egzersiz yapmalı, iyi uyumalı ve dengeli beslenmelisiniz.

Doğru Besinleri Yemek

Sağlıklı bir cinsel hayat, iyi bir diyet ve düzenli egzersiz sağlıklı bir yaşamın parçalarıdır. Narenciye, çilek, brokoli, domates, tatlı biber, mango, üzüm, kivi, kuşkonmaz, bezelye, maydanoz, su teresi, ıspanak, zeytinyağı, buğday, sakatat, yumurta, patates, yapraklı sebzeler, fındık, tahıllar, ton balığı, bira mayası, tüm tahıllar ve susam,yağsız et, balık ve diğer deniz ürünleri, tavuk, yumurta, kabak ve ay çekirdeği, zencefil, maydanoz, mantar,havuç, domates,ketentohumu yağı, yağlı balıklar, ceviz, yeşil yapraklı sebzeler gibi antioksidan ve kalp sağlığı dostu yiyeceklerle beslenmek sağlık bir seks için de vazgeçilmezdir.

Düzenli Egzersiz

Düzenli fiziksel aktivite cinsel gücü artırmak için kolay bir yoldur. Düzenli egzersiz yetişkin de sadece arzu düzeyini artırmakla kalmaz, aynı zamanda cinsel performansı geliştirir ve daha cinsel olarak daha fazla tatminlik sağlar.

Kaslarınızı Güçlendirin

Tüm gün faaliyetlerini(seks dahil) yerine getirecek biçimli ve güçlü kaslara sahip olmak gerekir.

İyi Bir Uyku

İyi bir gece uykusu yeterli enerjiye sahip olmanızı sağlar. Yorgun ve uygusuz bir ruh halindeyken sağlıklı bir cinsellik olması çok zor!

Sorunlardan Sıyrılma

Sağlıklı bir cinsellik için zihnin uygunluğu da önemlidir. Yani, dertlerinizi unutun ,gevşeyin ve eşinizle zevkini yaşamaya odaklanın. Sağlıklı bir cinsel yaşam, öncesinde bir hazırlık gerektirir. Sıcak bir banyo, sessiz bir yürüyüş, ya da ne olursa olsun, rahatlamanıza yardımcı olacak egzersizler yapın.

Alkol ve Sigaradan Uzak Durun

Alkol ve sigara da cinsel sağlığın en etkin toksinleridir.

Kilo Verin Cinsel güçsüzlük ile ilgili pek çok hastalıkta, özellikle şeker hastalığında, hipertansiyon ve damar sertliğinde, kilo fazlalığı ve şişmanlık en önemli faktördür. Düzenli bir kilo verme programı, damarlardaki kan akımını iyileştirip cinsel yaşamınıza olumlu katkılar sağlar.

Kullandığınız İlaçlara Dikkat Edin Bazı ilaçlar, özellikle de yüksek tansiyon, kalp hastalıkları ve depresyon tedavisinde kullanılanlardan bazıları, iktidarsızlık yapabilmektedir. Yeni başladığınız bir ilaçtan sonra cinsel güçsüzlük oluştuysa doktorunuzla görüşmelisiniz.

Prof. Dr. Tansu Küçük

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP