Cam güzeli çiçeği çok dallı yapıya sahip yaz aylarında açtığı çiçekler ile mevsimlik iç mekan ve dış mekan süs bitkisidir. Yuvarlak hatlı yaprakları olduğu gibi, böbrek şeklinde yaprakları olan çeşitleride bulunmaktadır.
Yoğun güneş ışığı almayan aydınlık ortam ister. Yarı gölge ortamları çok sever. Direk güneş ve güneşsizlik çiçeğe zarar verir, yapraklarını büzer ve soldurur. Aşırı sıcak ve soğuk havalar çiçeğin kök, yaprak ve çiçeklerine zararlıdır. Hava akımlarından olumsuz etkileneceği için hava akımının olduğu yerlerde bulundurulmamalıdır. Cam Güzeli çiçeğinin diğer adları ”Kına Çiçeği” ve ”Yeni Gine Çiçeği”dir.Yaprak güzeli çiçeği ile çok karıştırılır ama ikiside farklı çiçeklerdir.
Sulama işlemi yapılırken dikkat edilmesi gereken yoprağını çok fazla sulandırmadan sürekli nemli kalacak şekilde sulama yapılması gerektiğidir. Sulama işleminde her zaman aynı gün ve aynı ölçü kullanılmalıdır. Sulama yapılırken yoprağın her yerine eşit miktarda olmasına özen gösterin. Sulama suyuna sıvı gübreler karıştırarak verilirse bitkiniz daha canlı ve güzel görünür. Yaprakları hafta da bir fıslatma yöntemi ile ıslatırsanız zararlılarında olan bitki bitine karşı önlem almış olursunuz. Bitki biti olduğu zaman her gün aynı işlemi tekrarlamak gerekir.
Cam güzeli çiçeği bitkisinin gelişimi çok hızlı olmaz boyları fazla uzamaz. Coğaltma işlemi tohumla, kökten ayırmayla, veya tepe çeliği ile olur. Tohumlama yönteminde tohumların filizlenmesi geç olacağı için Mart ayında yapılması tavsiye edilir. Çelik alma yöntemi ise yaz aylarında tepelerden alınarak yapılmalıdır. Tepeden alınan çelikler önce kök salmaları için su dolu bir kapta bekletilmelidir. Daha sonra köklenmiş bitkinizi saksıya alabilirsiniz.
SÜRMANŞET
4 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.