Para Çiçeği Bakım ve Sulaması

Para Çiçeği Bakım ve Sulaması

ABONE OL
Kasım 11, 2023 08:27
Para Çiçeği Bakım ve Sulaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Para çiçeği (Crassula Ovata) bakımındaki bazı noktalara dikkat ederseniz kolaylıkla yetiştirebileceğiniz bir bitkidir. Çok soğukları sevmeyen bu bitkinin ideal yaşama sıcaklığı 15 ila 35 derecedir.

Eğer dış mekanda bakıyorsanız hava soğumaya başlamadan ekim sonu, kasım başı gibi iç mekana yavaş yavaş alıştırmaya çalışın. Hızlı bir şekilde bu değişimi yaparsanız bitkiniz yine olumsuz etkilenir.

SAKSININ DERİNLİĞİ ÖNEMLİ
Bodur bir ağaç görünümünde olan para çiçeğinin gelişimi için saksının derinliği önemlidir. Bitki hava akımlarından çok çabuk etkilendiği için esinti ya da cereyana maruz kalmayacağı bir konumda bakılmalıdır.

Sulamasını haftada bir gün yapabilirsiniz. Yaz aylarında yaşadığınız yerin iklimi çok sıcaksa sulama miktarını toprak nemini kontrol ederek arttırabilirsiniz.

PARA ÇİÇEĞİNİN ÇOĞALTILMASI
Sağlıklı ve diri bir yaprak sağa sola hareketler yaparak nazikçe bitkiden ayrılır. Kopartılan yaprağın ucu suda köklendirmeye bırakılır. Bu şekilde hızlı bir köklenme elde edilir ve bitki yeni saksısına dikilir.

PARA AĞACI ÇİÇEK AÇAR MI?
Para ağacının (Crassula Ovata) çiçek açması için aydınlık bir ortamda bulunması şarttır. Öte yandan bu bitkinin çiçek açması için en az 4 yaşında olması gerekir. Baharın ilk aylarında açan çiçekler yıldız şeklinde beyaz ya da pembe reklerindedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP