Orhan Sümer, “Milli Eğitim Bakanlığının Depremin Etkilediği 10 İlde Bulunan Toplam 20 Bin 868 Binasından 24’ü Depremde Yıkıldı, 83’ü Ise Ağır Hasar Aldı. Bugüne Kadar 10 İldeki Tüm Okulların Hasar Tespit Raporu Çıkarıldı. Bu Kapsamda Adana’da Bulunan 1556 Okuldan Ağır Ve Orta Hasarlı Olmayanlarda 1516 Bin 775 Öğrenci 13 Mart Günü Yeniden Eğitim Ve Öğretime Başladı. Ancak Bazı Okulların Çevresinde Ağır Hasarlı Yıkılacak Binalar Olması Öğrencileri ve Velileri Tedirgin Ediyor. Yine Bazı Okullarda Gözle Görülür Şekilde Kolon Çatlağı Ve Duvarlarında Hasar Olmasına Rağmen Eğitime Başlayabilir Kabul Edilmesi Aileleri Korkutuyor.” Dedi
Orhan Sümer, “Eğitime Ara Verilmeden Devam Edilmesi Gerekiyor Ancak Çocuklarımızın Can Güvenliğini ve Psikolojik Etkileri Hesaplamak Gerekiyor. Özellikle yeni depremler ile ilgili Adana’da olabilecek söylemleri, milletimizi tedirgin ediyor. İş yerleri, okullar, çarşılar, esnaflar sürekli diken üzerinde yaşamak zorunda kalıyor.Tüm bu unsurlaru göz önünde bulundurarak deprem dayanıklı şehirler yeniden inşa edilmelidir.
Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı Okullar ile ilgili Hiçbir Olasalığı Göz Ardı Etmeden Çocuklarımızın Can Güvenliğini Güvence Altına Alacak Şekilde Çözüm Üretmelidir.” Dedi.
Orhan Sümer, “ Depremin etkilerinin bir anda yok olmasını hiç kimse beklemiyor. Yaşanan büyük felaket sonrasında mutlaka zaman alacak zorlu bir süreç var. Ancak Özellikle iktidar eliyle zaman kaybetmeden uygulanması gerekenlerin aksadığını görmek hepimizi üzüyor. Daha geçen gün yoğun yağış olacağı açıklanmasına rağmen afet bölgesinde çadır kurulan yerlerin nasıl su bastığını görmek çok acı vericidir. Liyakatin olmadığı bu sistem mutlaka değişecektir.” Dedi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.