Ev Bitkileri için Ev Yapımı Böcek Spreyi

Ev Bitkileri için Ev Yapımı Böcek Spreyi

ABONE OL
Mart 7, 2023 08:58
Ev Bitkileri için Ev Yapımı Böcek Spreyi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Evinizin içindeki bitkilerde zaman zaman böcekler olabilir. Evcil hayvanlar bitkileri çiğnemeyi sever, bu nedenle kimyasal bir böcek ilacı kullanarak onlara zarar verebilirsiniz. Bitkilerinizde kullanmak için ev yapımı bir böcek spreyi yapın. Yapması hızlı ve kullanımı kolaydır ve evcil hayvanlarınıza veya çevreye zarar vermez.

Sabunlu Böcek Spreyi

Bulaşık sabunu ile bitkiler için basit bir böcek spreyi yapabilirsiniz. Kapaklı bir kaba 1 litre su dökün ve 1 çay kaşığı bulaşık sabunu ve 1 yemek kaşığı bitkisel yağ ekleyin. Kapağı kapatın ve malzemeleri iyice karıştırmak için sallayın. Ev yapımı böcek spreyini temiz bir sprey şişesine dökün. İçinde temizlik kimyasalları olan bir şişe kullanmamaya dikkat edin, çünkü kimyasalların kalıntıları bitkilere zarar verebilir. Böcek bulunan ev bitkisine püskürtün. Sprey böcekleri felç eder ve boğar. Spreyin narin bitkilerin yapraklarını yakmadığından emin olun. Yeniden istilayı önlemek için birkaç günde bir tekrarlayın.

Sarımsak ve Acı Biber Spreyi

Kokuya aldırmazsanız, sarımsak veya acı biber ile de sprey yapılabilir. Sabunlu böcek spreyine 2 veya 3 diş sarımsak ve 6 büyük veya 12 küçük biber ekleyin. Bu karışımı blendera koyup püre haline getirin. Karışımı tülbent veya kahve filtresinden süzün. Temiz bir sprey şişesine dökün ve bitkiye püskürtün. Spreyi birkaç günde bir tekrarlayın.

Ellerinizi dikkatlice yıkayın ve gözlerinize dokunmaktan kaçının çünkü acı biber yakabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP