Evde Yapılabilecek Parfüm Tarifleri

Evde Yapılabilecek Parfüm Tarifleri

ABONE OL
Aralık 30, 2023 10:22
Evde Yapılabilecek Parfüm Tarifleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Parfüm kuşkusuz tüm kadınların en sevdiği kozmetik ürünlerden biridir. Fahiş fiyatlardan parfümler satın almak yerine evde son derece doğal malzemeler kullanarak kendi parfümünü yapmak ise hiç de zor değil. En sevdiğiniz kokuyu kullanarak kalıcı ve uygun fiyatlı bir parfüm üretebilirsiniz. Üstelik organik malzemelerden yapılan bu parfümün cilde veya solunum yollarına zararı da olmayacak.

Lavanta Kokulu Parfüm Nasıl Yapılır?
Lavanta taze ve ferah koku denince akla gelen ilk esanslardan biridir. Lavanta kokulu parfümler ise büyük bir çoğunluk tarafından tercih edilir ve severek kullanılır. Ev yapımı bir lavanta parfümü ise hem kalıcılık hem de güzellik açısından son derece başarılı olacaktır. Bunun için yalnızca su, lavanta yağı, bir miktar votka veya etil alkol, gliserin ve karıştırmak için bir şişeye ihtiyacınız var. Parfüm yapmak için kullanılan teknikleri biliyor olmanız da işinizi kolaylaştıracak bir diğer unsur. Bunun için alt notalarda iki kokuyu kullanarak lavantanın kokusunu ortaya çıkarmanız gerekiyor. Lavanta parfümü için alt nota olarak papatya ve kedi otu kokusu kullanabilirsiniz. Bu malzemeler parfümünüzün daha uzun süreler kokmasına yardımcı olacak.

Lavanta kokulu parfümü yapabilmek için üç su bardağı kadar damıtılmış suyun içine üç yemek kaşığı votka, beş damla lavanta yağı ve onar damla papatya ve kedi otu yağını ekleyin. Bir çay kaşığı gliserin koyarak parfümün yoğunluğunu arttırabilirsiniz. Mümkünse cam bir şişede iyice çalkaladıktan sonra bir gün boyunca dinlenmeye bırakın ve ertesi gün ev yapımı parfümünüzü kullanmaya başlayın.

Kâğıt Çiçeği Kokulu Ev Yapımı Parfüm Nasıl Yapılır?

Kâğıt çiçeği eşsiz ve ferah kokusu ile en güzel esanslar arasındaki yerini alır. Kâğıt çiçeği yağı ile en güzel birleşen alt notalar ise sandal ağacı kokusu ve şakayık çiçeğinin özünden elde edilen kokudur. Bu güzel kokuyu yapabilmek için iki fincan damıtılmış suya beş damla kâğıt çiçeği özü ve onun iki katı olacak kadar sandal ağacı ve şakayık çiçeği yağlarından ekleyin. 3 yemek kaşığı votkayı da ekledikten sonra iyice karıştırın ve dinlenmeye bırakın. Oldukça kalıcı ve ferah kokan bu parfümü yaptıktan uzun süreler sonra da severek kullanacaksınız.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP