Mısır Nişastasının 18 Mucizevi İşlevi

Mısır Nişastasının 18 Mucizevi İşlevi

ABONE OL
Mart 5, 2023 06:33
Mısır Nişastasının 18 Mucizevi İşlevi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mısır nişastası hepimizin evinde bulunur. Mısır nişastasının öyle farklı fonksiyonları var ki, okuyunca eminim siz de hayret edeceksiniz. Bu yazıdan sonra Mısır Nişastasını evinizden eksik etmeyeceğinize ve sürekli elinizin altında tutacağınıza inanıyoruz.

Cam silin; Cam silme suyunuzun içine bir çorba mısır nişastası ekleyin ve camlarını silin. Kirlerin kolayca çıktığını ve iz kalmadığını göreceksiniz.

Gümüşlerinizi parlatın: Mısır nişastası ile suyu bulamaç haline getirin. Temiz bir bezle gümüşlerinizi parlatın. Işıltı harika olacaktır.  

Yağ lekelerini çıkarın: Yağ lekeleri üzerinde mısır nişastası dökün ve 20 dakika boyunca bekleyin. Halı üzerine dökülen yağı da mısır nişastası ile çıkarabilirsiniz. Ardından elektrik süpürgesi ile nişastayı çekin.

Güneş yanıkları için kullanın: Mısır nişastası ve suyu karıştırıp hamur yapın ve bir güneş yanığının üzerine sürün. Karışım yanık üzerinde kururken, cildi rahatlatır. Bu karışımı aynı zamanda böcek ısırıklarında da kullanabilirsiniz.

Kötü kokuları emer: Mısır nişastası süper emici olduğundan, kötü kokuları yok etmek için de kullanabilirsiniz. Örneğin kötü kokan ayakkabının içine geceden mısır nişastası serpin. Gece boyunca bekletin. Sabah giyerken ayakkabıyı silkeleyin. Kokunun yok olduğunu hissedeceksiniz.

Ev yapımı kola: Gömleklerinizi kolalamak için dışarıdan sprey alacağınıza kendiniz evde su ve nişasta karışımı ile kola yapabilirsiniz.

Deri giysilerden lekeleri çıkarır: En sevdiğiniz deri ceketinize salata sosu mu döküldü? Üzülmeyin. Lekeli bölgeye mısır nişastası dökün. Bir gece bekletin. Ertesi gün kağıt havlu ile nişastayı alın. Lekenin kaybolduğunu göreceksiniz.

Kendi pudranızı üretin: Kendinizi için pudra mı yapmak istiyorsunuz. Bunun için beğendiğiniz bir uçucu yağı satın alındı. Bir kaç damla uçucu yağ esansı ile bir fincan Mısır nişastasını karıştırın. Sallayın. Alın size harika bir vücud pudrası.

Sürtünmeleri önler: Eğer bir yeriniz sürtünmeden dolayı rdahatsızlık veriyorsa, elbisenizi giymeden önce bir miktar mısır nişastası sürün. Sürtünme yok olacaktır.

Ahşap Mobilyaları temizleyin: Aldığınız ahşap mobilyalarda ayrılma olması halinde yapıştırmak için bir miktar mısır nişastası ile suyu karıştırarak sürebilirsiniz.

Kitapların rutubetini alın: Eski kitaplar havalandırılmadığı için zamanla küf kokarlar. Üzerlerine biraz mısır nişastası serpin. Küf kokusunun ortadan kalktığını göreceksiniz.

Kuru şampuan yapın: Saçlarınız yağlı ama duş yapmaya vaktiniz mi yok mu?  Saçlarınızın diplerine mısır nişastası seprin. Sonra fırça ile saçınızı tarayın. Yağlı görünümün yok olduğunu göreceksiniz. Bu uygulamayı evcil hayvanlarınız üzerinde de deneyebilirsiniz.

Zemin gıcırtılarından kurtulun: Bastığınız yerler gıcırtı mı yapıyor? Üzerine bir miktar mısır nişastası dökün. Gıcırtı yapan alanları dolduran nişasta, gürüntüyü kesecektir.

Bebeklerinizin pişikleri için kullanın: Bebeğinizin altı pişik mi oldu? Banyodan sonra bebeğinizin pişik olan bölgelerine mısır nişastası serpin. Tahrişi önlediği gibi cildin iyileşmesine de yardımcı olur.

Soslar kalınlaştırmak için kullanın: Sosları, çorbaları ve yemekleri bazen kıvamlı hale getirmek gerekir. Bunun için bir miktar mısır nişastası kullanın. İstediğiniz kıvamı yakalayabilirsiniz.

Yumurtayı kabartmak için: Pişirdiğiniz yumurtanın kabarmasını istiyorsanız, üzerine bir miktar nişasta dökün. Görnüğünüz manzara karşısında şaşıracaksınız.

Doğal bir deodorant: Koltuk altlarınızı ispirto ile silin. Ardından mısır nişastası sürün. Böylece hem alkol kokusundan kurtulursunuz, hem de cildiniz tahriş olmayacaktır. Koltuk altınız uzun süre kuru kalacaktır.

Parmak boyası Yapın: Su ve nişastayı karıştın. İçine istediğiniz renk boya tozunu koyun. Alın size parmak boyası. İstediğiniz yeri boyayın.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP