Yıllardır kadınlar istenmeyen tüylerden kurtulmak için değişik yöntemler kullanmışlardır. Günümüzde estetik kaygıların başında gelen istenmeyen kıl ve tüylerden kurtulmak tamamiyle bir gereksinim halini almıştır. Ancak epilasyona başlamadan önce tüylenme ve kıllanmanın herhangi bir hastalığa bağlı olup olmadığı araştırılmalıdır. Bu değerlendirme bir uzman doktor tarafından yapılması daha uygundur. Altta yatan bir hastalık varsa, buna yönelik tedaviye başlanmalı ve daha sonra lazer epilasyona başlanmalıdır. Lazer epilasyon yapılan hastaların %40 kadarı erkek, %60 kadarı da kadındır.
Lazer tıbbın ve teknolojinin birçok alanında olduğu gibi estetik cerrahide de oldukça yaygın olarak kullanılmakatdır. Estetik cerrahide lazer kullanımı sadece epilasyonla sınırlı kalmayıp, kılcal damarlar ve lekelerin tedavisinde , cilt yenilenmesinde (kollagen sentezini arttırarak) etkili bir şekilde kullanılır.
Lazer epilasyon için seçilen lazer ışınının dalga boyu siyah renkli melanin pigmenti tarafından emilme özelliğine sahiptir. Lazer ışınının enerjisi sadece kıl kökünü etkileyerek, lazer epilasyon yapılır. Lazer ışını cildin üst tabakasından geçerek, kıl köküne gelmekte ve kıl kökündeki melanin pigmenti tarafından absorbe edilir. Absorbe edilen enerji kıl kökündeki ısıyı 60° ‘ye kadar yükselterek, kıl kökünü yok eder. Lazer ucunda beraberindeki cilde temas eden soğutma sistemi cildin zarar görmemesini sağlayarak, yanık oluşmasını engeller. Uygulamadan sonra deride bir kızarıklık oluşsa da bir saat gibi kısa bir sürede ortadan kalkar. Lazer epilasyon yapılan alanda kabuklanma olmaz. Kabuklanma olması yanığa işaret edebilir.
SÜRMANŞET
9 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.