Pürüzsüz ve Seksi

Pürüzsüz ve Seksi

ABONE OL
Nisan 16, 2024 06:10
Pürüzsüz ve Seksi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hangi kadın güzel ve etkileyici görünmek istemez ki? Sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt de bu işin en önemli kısmını oluşturuyor. Tabii vücudun çeşitli bölgelerindeki istenmeyen tüyler erkeklerin ilgisini de ciddi oranda azaltıyor. Doğru yöntemleri sizin için araştırdık. Kendinize uygun olanı seçin. Epilasyonda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta tüylerin yapısına göre uygun ve etkili yöntemi seçmek.

Bazı şanslı kadınlarda ince ve seyrek olan tüyler; kimilerinde gerek hormonal (Endokrin sisteminin biz kadınlara talihsiz bir oyunu olan androjen fazlalığı), gerekse genetik nedenlerden ötürü daha kalın ve sık çıkar. Günümüzde birbirinden farklı bölgeler için onlarca yöntem olması, bu durumun ne denli ciddi olduğunu ortaya koyuyor. Tüm yöntemlerin avantajlarını ve dezavantajlarını göz önünde bulundurarak hangi yöntemi seçmeniz gerektiğine önerilerimizle daha kolay karar vereceksiniz.

1. Yüz

En Etkili Yöntem Hangisi?

-Tüy sarartıcı krem -Bıyık ve kaş ağda bandı -Cımbız

Yüzdeki tüyler kadınların doğası gereği daha incedir. Dudak üstü, yanaklar, kaş ve alın bölgesi vücudun diğer kısımlarına oranla daha hassas olduğu için tercih edilecek yöntemin bilinçli seçilmesi gerekiyor. Örneğin iple epilasyon gibi yaygın yöntemler normal şartlarda aktif olmayan kıl foliküllerini uyandırıyor ve tüy gelişimini artırıyor. Uzun vadede ise ciltte kararmalara neden olabiliyor. Önerimiz: Tüy sarartıcı ürünler yüzdeki ince tüyleri görünmez kılmak için birebir. Eğer onları tamamen ortadan kaldırmak istiyorsanız bu bölgede özellikle ağda bantları kullanmanızda fayda var. İp, elmacık kemikleri ve alın için fazla acı verici; ağda ise sivilcelere ve erken sarkmalara sebep olabilir. Dolayısıyla tüy sarartıcı bir krem işinizi fazlasıyla görecek. Kaşlarınız, küçük ağda bantları ile kolaylıkla şekillendirilebilir. Tabii bunun için bir uzmandan yardım almanızda fayda var. Cımbız ise kaşları şekillendirmek için en yaygın ve kullanımı en kolay olan alet.

2. Göğüs ve Sırt Bölgesi

En Etkili Yöntem Hangisi?

– Epilatör – Tüy sarartıcı krem – Ağda yöntemi

Bu bölgedeki tüyler olması gerekenin aksine (Tüyler kadınlarda genellikle çok incedir) bir erkeğinkiler kadar kalınsa, bu durum genellikle hormonal dengesizliklerden kaynaklanan hirsutizm sağlık sorununa işaret edebilir. Basit bir hormon tedavisiyle rahatsızlığın üstesinden gelebilirsiniz. Daha ince tüylerden kurtulmak için de çeşitli yollar var fakat ağda yöntemi bunlardan biri değil (Tüyleri artırdığını daha önce söylemiştik). Önerimiz: Eğer tüyleriniz zaten ince ise onların yalnızca rengini açmanız yeterli olacak. Bu sonuç sizi tatmin etmiyorsa bel ve göğüs bölgesindeki tüylerden en kolay şekilde epilatörler yardımıyla kurtulabilirsiniz. Tabii çok daha acılı lazer ya da iğneli epilasyon seçeneklerinden birini tercih etmiyorsanız… Göğüs ve karın bölgesindeki ince tüyler hiçbir işlem gerektirmezken, fark edilebilir derecede kalın olanları sarartmayı deneyebilirsiniz. Düzenli bir şekilde uygulayabileceğinize inanıyorsanız, ağda yöntemi en doğru seçenek.

3. Kol, Bacak ve Koltuk Altı

En Etkili Yöntem Hangisi?

– Epilatör – Kağıt ağda bantları – Tüy dökücü krem

Yaz aylarında fazlasıyla ön planda olan kol, koltuk altı ve bacak esasında tüy yönünden en kolay baş edilebilir bölgelerdir. Geçici birçok yöntem arasından en popüleri olan ağda, bu bölgelerde yalnızca tüylerden değil ölü derilerden de kurtulmanızı sağlıyor ve geride yenilenmiş bir cilt bırakıyor. Kalıcı bir çözüm için uzmanlarca uygulanan lazer ya da iğneli epilasyon seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz. Tabii bunun hem daha acı verici hem de daha masraflı olduğunu aklınızdan çıkarmadan (Tek bir seansın yaklaşık 70-150 TL aralığında ve seans sayısının sandığınızdan fazla olduğunu hatırlatalım). Önerimiz: Kol, koltuk altı ve bacaklar için en ideal yöntem olan ağdaya alternatif olarak epilatörler öneriliyor. İşlem, ağdadan daha acılı ya da sürec daha uzun olmasına karşın; her an uygulanabilmesi ve daha temiz sonuç ortaya koyması açısından avantajlı bir seçenek. Üstelik tüyleriniz fazla uzamadan onları ortadan kaldırma imkanı da sunuyor (Epilatörler, yaklaşık 1 mm uzunluğundaki tüyleri bile rahatlıkla çekiyor). Tüy dökücü kremler de, kısa sürede sonuç alınabilmesi açısından bu üç bölgede kullanımı oldukça efektif ürünler. Fakat tüyler hemen cilt yüzeyinden itibaren (Tıpkı jilet gibi) döküldüğü için çözüm kısa süreli oluyor. Ve uzun süreli kullanımda birtakım zararlı etkilerin ortaya çıkabilmesi de söz konusu.

4. Bikini Bölgesi

En Etkili Yöntem Hangisi?

– Ağda yöntemi – Tüy dökücü krem – Jilet

Bikini bölgesi, tüy sorunu konusunda şüphesiz ki kadın vücudunun en problemli bölümü. Tüyler bu bölgede fazlasıyla kalın ve güçlü. Aynı zamanda doku da son derece hassas. Bu yüzden ağda gibi yöntemler kesinlikle acı verici olabiliyor. Önerimiz: Bikini bölgesi için tıraş opsiyonu en iyi ve acısız yöntem. Fakat tıraş bıçağınızın, bakterilerin en fazla ürediği banyonuzda durduğunu ve bu jileti vücudunuzun en hassas bölgesinde kullanacağınızı unutmayın. Bunun yanında çoğu kadın, çok acılı olmasına rağmen ağda bantlarını tercih ediyor. Bu elbette ki sonucun daha yumuşak ve uzun süreli olmasını sağlıyor. Ağda uygulanıp çekildikten hemen sonra gözenekler açık olacağından cildiniz enfeksiyonlara karşı açık hale geliyor. Bu enfeksiyonlar ve kağıt ağda bantlarının ters çekilmesi sivilce oluşumuna neden olabilir (Üstelik sivilceler de cilt lekesine dönüşebilir). Bu nedenle çok dikkatli davranmanız gerektiğini asla unutmayın.

Tüy dökücü kremler de, kısa sürede sonuç alınabilmesi açısından kullanımı oldukça efektif ürünler. Fakat tüyler hemen cilt yüzeyinden itibaren döküldüğü için çözüm kısa süreli olabilir. Acil durumlar için evde bir kutu bulundurun.

Ürünü Siz Seçin! Yönteminizi belirlediniz, sıra ürün seçmekte. Favori ürünlerimizle tüylerinizden arınmanız an meselesi.

Cosmopolitan

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP