Funda İlhan

Funda İlhan

ABONE OL
Nisan 19, 2024 21:25
Funda İlhan
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğum Tarihi : 28 Haziran 1971
Yaşı : 44
Doğum Yeri : İzmir
Burcu : Yengeç
Boyu : 168 cm
Kilosu : 60 kg
Göz Rengi : Mavi​

28 Haziran 1971 yılında İzmir’de doğdu. Çocukluk ve lise yıllarını İzmir’de tamamlayan güzel oyuncu bu dönemden sonra oyuncu olmaya karar verdi. Dokuz Eylül Ünv. Tiyatro Oyunculuk Bölümünü okudu ve bitirdi. 1993-1996 yılları arasında İzmir Devlet Tiyatrosunda görev aldı ve çeşitli oyunlarda oynadı. Bunlar; Mephisto, Deli İbrahim, Şeytan Örümceği, Nazım Üçlemesi

Aynı dönemde ITC’de (Uluslararası Tiyatro Topluluğu) Kadın Oyunları, Othello ve Hayvan Çiftliği’nde yer aldı. 1996-1997’de ayrıca kendi kurduğu Anadolu Sanat Atölyesi’nde İkili Oyun’da oynadı.
1997’de kurucu oyuncu olarak girdiği Kocaeli B. B. Şehir Tiyatroları’nda Hamlet, Lysistrata, Üç Kuruşluk Opera, Bir Şehnaz Oyun, Oyunun Oyunu, Bahar Noktası gibi oyunlarda oynadı. Bu kurumda Töre ve Avluda oyunlarındaki rolleriyle Tüm Bel Sen Halk Jürisi En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü aldı, Rita’daki oyunuyla da halk oylamasıyla belirlenen Kocaeli Oskarları’nda Yılın Sanatçısı seçildi ve Rotary Direklerarası Halk Jürisi En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandı.
Mühürlü Güller isimli dizi ile kariyerine başlayan ünlü sanatçı bu dizide Canan karakterini canlandırmıştır. Kurtlar Vadisi Pusu Dizisinde Amerikalı Margaret karakterini canlandıran güzel oyuncu başarısını tekrar ispatlamıştır.

Fiziksel özelliklerinden bazıları ise şunlardır; boyu 168 cm , kilosu 60 kg

Funda İlhan’ın Rol Aldığı Dizi Ve Filmler

Güneş’in Kızları
Acil Servis
Güneşi Beklerken
Kötü Yol
Kurt Kanunu
Makber
Karadağlar
Ağlamak Yok
Oyunlarla Yaşayanlar
Kurtlar Vadisi Pusu
Fikrimin İnce Gülü
Gümüş
Sayın Bakanım
Mühürlü Güller
Kara Melek

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP