Acıdere İçmesi: Sıcaklık 15°C
Adana’nın 20 km uzağında Misis bucağı yakınındadır. Bulunduğu yer Suludere Köyü’dür. Kuyu halinde bulunan su az tuzlu sulardandır. Müshil (bağırsak temizleyici) özelliği vardır. Bağırsak karaciğer safrayolları hastalıklarına iyi gelir. Tren yolu bulunması ve Adana’ya yakın olması içmenin gelişmesine neden olmuştur.
Alıhocası İçmesi
Adana’nın 12 km batısındadır. Karaciğer safra kesesi mide rahatsızlıklarına iyi gelir.
Gebeli İçmesi
Osmaniye İlçesine 7 km uzaklıktaki Gebeli köyü yakınındadır. Karaciğer safrakesesi mide rahatsızlıklarına önerilir.
Haruniye Kaplıcası: Sıcaklık 33°C
Düziçi ilçesi Düldül dağı eteklerinde Kuşçu köyü’ndedir. Denizden 620 m yüksektir. Bulunduğu yer çam ve zeytin ağaçlarıyla kaplıdır. Sular birkaç basamakla inilen doğal olarak oluşmuş havuzda toplanır.
Serbest asit karbonikçe zengin kükürtlü bir sudur. Banyosundan romatizma kadın hastalıkları büyük fayda görür. Az miktarda içildiği takdirde mide hastalıklarına şifa verir. Kalsiyum bikarbonatça zengin bir sudur.
Kodas İçmesi: Sıcaklık 8°C
Kozan ilçesi Kodas Köyü’ndedir. Açıkta kaynar. Orta tuzludur. Müshil olarak mide bağırsak hastalıklarında günde 5-10 bardak içilirse iyi gelir.
Kurttepe İçmesi: Sıcaklık 9°C
Seyhan Kurttepe köyü yakınındadır. Çok soğuk ve pürgatif bir sudur. Karaciğer safrayolları bağırsak hastalıklarında faydalıdır.
Imıca İçmesi
Kozan ilçesine 5 km uzaklıkta Imıca köyündedir. Karaciğer safrakesesi mide hastalarının sürekli uğrak yeridir.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.