Hamile kalmak için psikolojik olarak hazır olmanın yanı sıra bedenen de hazır olmalısınız. Hamile kalmaya karar verdiğiniz anda psikolojik olarak hazırlık sürecine başladınız demektir. Ama bu tek başına yeterli değildir bedeninizi de hamilelik sürecine hazırlamak önemlidir.Özellikle sıcak havalar nedeniyle yazın hamileliğe hazırlanırken uzmanlar bazı önerilerde bulunuyorlar.İşte öneriler…
Doğum Kontrol Yöntemlerini Hayatınızdan Çıkarın
Hamile kalmaya karar verdiğiniz andan itibaren doğum kontrol haplarını ve diğer doğum kontrol yöntemlerini hayatınızdan çıkarmanız gerekir. Bu yöntemlere veda eder etmez hamile kalmanız çok da mümkün değildir. Bu süreci diğer hazırlıklar için bir zaman kazanma olarak değerlendirebilirsiniz.
Doktor Kontrolü Önemli
Doktorunuzu ziyaret ederek bebek sahibi olmaya karar verdiğinizi belirtin. Düzenli gittiğiniz bir jinekoloğunuz yoksa mutlaka kendinize uygun bir jinekolog bulun. Ufak ya da büyük, bazı sağlık sorunlarının hamile kalmadan önce giderilmesi hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı açısından önemli olabilir. Bazı yüksek riskli durumlarda ya da aile öyküsü varlığında genetik danışmanlık ya da inceleme gerekli olabilir.
Yumurtlama döneminizi belirleyin
Adet kanamaları 28 günde bir , düzenli geçiren kadınlar için yumurtlama tarihi adet başlangıcından 14 gün sonradır. Kadının en fertil (gebeliğe en elverişli) günleri yumurtlamanın olduğu gün ve bundan önceki üç gündür. Eğer bu döneminizi düzenli geçirmiyorsanız hamilelik şansını arttıran yumurtlama zamanınızı tespit etmek için yumurtlama araçlarından biri olan Babystart Tükürükten Ovulasyon Testi’nden yararlanabilirsiniz. Test, istenildiği zaman ve her yerde kullanılabilme pratiği sağlıyor, sınırsız kullanım özelliğiyle de ekonomik bir tercih nedenidir.
Vücut ısınınızı kontrol ederek de yumurtlama zamanınızı tespit edebilirsiniz. Normal vücut ısınız yumurtlamadan 24 saat önce yarım derece düşer , yumurtladıktan sonra tekrar normale döner. Yalnız dikkat etmeniz gereken bir nokta var vücut ısısı hastalıklar yüzünden de düşebilir. Bu yüzden sadece bu tekniğe güvenmekten kaçının.
İdeal Kilonuza Ulaşın
Hamile kalmadan önce ideal kilonuza ulaşmaya çalışın. Fazla kilolar hamileliği olumsuz etkileyebilir. Öte yandan sürekli diet yapılması hamileliğe sağlıklı bir başlangıç yapmak için gerekli olan bazı besin maddelerini az almanıza neden olabilir. Hem düşük kilo hem de fazla kilo hamile kalma potansiyelinizi bozabilir. Hamile kaldıktan sonra kilo vermeye çalışamayacaksınız. Bunu unutmayın ! Ayrıca yaz mevsiminde su kaybı,besin zehirlenmeleri ve kan basıncı değişiklikleri daha sık yaşanmaktadır.Yapılması gerekenleri ve kaçınılması gerekenleri doktorunuza danışmanlısınız.
Sporu İhmal Etmeyin
Spor yapın. Spor hem kaslarınızı güçlendirerek sizi hamileliğe hazırlar hem de hamilelik sırasında görülebilecek bazı komplikasyonları azaltır. Yeteri kadar su için. Su hem bebeğiniz hem de sizin için en önemli besin maddesidir.
Sigarayı bırakın / Alkolden uzak durun
Genel sağlık sorunlarının yanı sıra sigara üreme sağlığı ve dinamikleri açısından da son derece zararlı bir alışkanlıktır. Özellikle erkeklerde sperm sayılarında anlamlı düşüklüğe neden olabilir. Benzer şekilde kadında yumurta kalitesini de bozabilir. Yapılan araştırmalar sigara kullanan kadınların hamile kalmaları için geçen süre sigara kullanmayanlara göre belirgin derecede uzamaktadır.Sigara gibi alkol de hem kadın hem erkek de üreme potansiyelini olumsuz etkileyen bir faktördür.Özellikle erkekte sperm sayısını azaltabilir.
Sakin Olun !
Uzun ve yorucu bir yolculuğa hazırlanıyorsunuz. Bu nedenle gevşemelisiniz. Aşırı stres ve gerginlik hamile kalma şansınızı azaltabileceği gibi gelişmekte olan bebeğiniz için ideal olmayan bir ortam yaratır.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.