Bilensoy 80 Yonca Tohumu Yetiştiriciliği

Bilensoy 80 Yonca Tohumu Yetiştiriciliği

ABONE OL
Mart 16, 2023 09:43
Bilensoy 80 Yonca Tohumu Yetiştiriciliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilensoy 80 Yonca Tohumu Yetiştiriciliği

Bilensoy 80 yonca tohumu yetiştiriciliği. Bitki boyu 85-90 cm arasındadır. Çiçek rengi erguvani menekşeden menekşe moruna doğru değişiklik göstermektedir ve çiçekler salkım şeklindedir. Salkım boyu 4,70 cm’dir. Bir salkımda 7-10 adet bakla olup 4 tanesi tohum bağlamaktadır. Bilensoy 80 Yonca Tohumu Tohum rengi açık taba, koyu ve açık sarıdır. Ülkemizde tescil ettirilen ilk sentetik çeşittir.

Bilensoy 80 yonca tohumu yetiştiriciliği. Sulu koşullarda yetiştirilmektedir. Ayrıca kışa, kurağa ve yatmaya dayanıklıdır. Yetiştiriciliği için ideal toprak isteği kireçce zengin kumlu-tınlı ve yeterince nemli olmaktadır. Yonca ekilecek tarla kesekli ve çok gevşek olmaması gerekmektedir. Tohum yatağı hazırlanması esnasında yabancı ot mücadelesinin yapılması gerekmektedir. Yonca ekiminden önce gübreleme yapmak iyi sonuç vermektedir. 1. biçimden sonra gübreleme yapmak yüksek verim için, 4-5 biçimden sonra gübreleme ise yoncanın ekonomik ömrünü uzatmak için yapılmaktadır. Ph 7,5’ten yüksek ise amonyum sülfat ve ph 7,2’den küçük ise amonyum nitrat 10-15 kg/da gübre atmak yeterli olacaktır.

Bilensoy 80 yonca tohumu ekimle birlikte 2 kg/da azot, 5,5 kg/da fosfor kullanılmaktadır. Daha sonra üçüncü yılda 9-12 kg/da tsp(triblesüper fosfat %46’Iık) kullanılmaktadır. Yonca ekim zamanı sıcak bölgelerde sonbaharda diğer bölgelerde ise ilkbaharda yapılmaktadır. İlkbahar donlarından sonra son ekim yapılmaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP