Patatesin 12 Şaşırtıcı Kullanım Alanı

Patatesin 12 Şaşırtıcı Kullanım Alanı

ABONE OL
Mart 6, 2023 05:48
Patatesin 12 Şaşırtıcı Kullanım Alanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Patates, dünya mutfağının vazgeçilmez besin maddelerinin başında gelir. Ancak, patates yemek dışında da çok farklı kullanım alanlarına sahiptir.

Patatesi yemek dışında kullanmak için 12 şaşırtıcı yol: Ayakkabılarınıza patates koyun, daha fazla rahat edin!

1. Yanıkları yatıştırır
Özellikle mutfakta tencere, tava ya da çaydanlık nedeniyle küçük yanıkların olma ihtimali çok yüksektir. Hafif yanıklarda acıyı dindirmek ve rahatlamak için, yanığın üzerine bir dilim patates koyabilirsiniz.

2. Fazla tuzu alır
Patatesin en bilinen özelliklerinden biri, yemeklerdeki fazla tuzu almasıdır. Yemeğiniz fazla tuzlu olduysa, bir patatesi soyun ve yemeğiniz pişerken içine patatesi de koyun. Yemeğin fazla tuzunu alacaktır.

3. Gözlerdeki şişliği azaltır
Sabah uyandığınızda gözleriniz şişmişse, salatalık en iyi çözüm olabilir. Ama eğer salatalığınız yoka, gözlerinizin üzerine soğuk patates dilimi de koyabilirsiniz.

4. Ciltteki lekeleri giderir
Pancar ya da zerdeçal gibi yiyeceklerle yemek hazırlarken elleriniz lekelendiyse, ellerinizdeki lekeleri bir parça çiğ patatesle ovalayın. Çıkamayan lekeler anında kaybolur.

5. Gümüşleri parlatır
Kararan gümüşleri, patatesle ovarak parlatabilirsiniz. Ayrıca, haşlanmış patatesin suyuna gümüş eşyaları koyarak parlatmanız da mümkün.

6. Sardunyaları besler
Sardunyalarınızın gelişmesi ve daha güzel çiçekler vermesini istiyorsanız, toprağına rendelenmiş patates ekleyebilirsiniz.

7. Çorbaya kıvam verir
Çorbalara kremamsı bir kıvam vermek için, süt ürünü olmayan bir alternatif arıyorsanız, patatesi deneyin.

8. Pas giderir
Metalden pas çıkarmak için, bir parça kesilmiş patatesle ovalayın. Çok fazla pas varsa, ekstra ovalama gücü için patatese biraz tuz ekleyin. Ancak tuzun metali çizmediğinden emin olmak için önce küçük bir alanda test yapın.

9. Yüz maskesi yapılır
Yüz maskesi yapmak, cildinizdeki lekelerin görünümünü hafifletmek için, patatesi rendeleyin ve yüzünüze uygulayarak yarım saat bekletin. Patates cildinizin renginin açılmasına yardımcı olurken, cildinize de bakım yapar.

10. Kırık camları toplar
Yerdeki küçük cam kırıklarını toplamak için, bir patatesi ikiye bölün ve hafifçe yerde gezdirin. Gözle görülemeyen cam kırıklarını bile bu şekilde kolaylıkla temizleyebilirsiniz.

11. Baş ağrısını hafifletir
Baş ağrısını geçirmek için ilk çarelerden biri olmasa da, başka alternatifiniz yoksa, alnınıza çiğ patates dilimleriyle masaj yapabilirsiniz.

12. Kaşıntıyı geçirir
Kaşıntıyı geçirmek için, dilimlenmiş çiğ patatesle kaşıntılı alanı ovalayın. İşlemi kaşıntı geçene kadar sürdürün.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP