Ev Yapımı Tuvalet Temizleme Spreyi

Ev Yapımı Tuvalet Temizleme Spreyi

ABONE OL
Mart 5, 2023 14:41
Ev Yapımı Tuvalet Temizleme Spreyi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tuvaletinizin içini fırçalarken hangi temizlik malzemelerini kullanıyorsunuz? Tuvaletin içini temizlerken aldığınız kokudan dolayı tıkandığınız oluyor mu? Çünkü kullanılan ürünlerin dumanlara ve toksik kimyasalları tuvaleti temizlerken size zarar veriyor.

Bu yazımızda size çamaşır suyu içermeyen sprey temizleyici tarifi vereceğiz. Baş döndürücü dumanlar veya yakıcı kimyasallar olmadan tuvaleti pırıl pırıl yapmak için sirke, alkol, çamaşır sodası ve uçucu yağlar kullanacağız. Bir kez sıkın ve mikropları öldürün. Böylece fırçanın ulaşamayacağı yerleri de temizleyin.

Spreyin en iyi yanı, sadece kiri temizlemekten ibaret olmamasıdır. Aynı zamanda alkol ve beyaz sirke sayesinde mikropları öldürür, bakteri üremesini ve küflenmeyi önler.

Bir sprey şişesini banyo lavabosunun altında tutun ve tuvalete günde bir kez sıkın. Veya çözeltiyi ½ fincana dökün haftada bir kez tuvaletin içine dökün, tuvaletteki tüm lekelerin çıkmasını sağlayın.

Gerekli olan malzemeler
1 su bardağı su
¼ fincan çamaşır sodası (karbonat değil)
4 damla sıvı castile sabunu
1 su bardağı beyaz sirke
½ fincan alkol
1 limon veya 10 damla limon esansiyel yağı
4 damla çay ağacı yağı

Yapılışı
Suyu kaynatın, ardından çamaşır sodasını ekleyin ve tamamen eriyene kadar karıştırın. Bir huni kullanarak çözeltiyi bir sprey şişesine dökün. Kalan malzemeleri ekleyin ve birleştirmek için sallayın.

Klozetinizi hafifçe ıslatın ve bir klozet fırçası kullanarak fırçalayın.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP