Deve Tabanı Çiçeği Bakımı, Yetiştirilmesi, Çoğaltılması ve Sulanması

Deve Tabanı Çiçeği Bakımı, Yetiştirilmesi, Çoğaltılması ve Sulanması

ABONE OL
Şubat 15, 2023 20:52
Deve Tabanı Çiçeği Bakımı, Yetiştirilmesi, Çoğaltılması ve Sulanması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Deve Tabanı Çiçeği (Monstera Deliciosa)

Deve tabanı çiçeği nasıldır? Nasıl yetiştirilir? Bakımı, Sulanması ve çoğaltılması nasıl yapılır? Tüm bilgileri kısaca sizler için derledik.

Ev ve ofis ortamında rahatça yetiştirebileceğiniz yeşil bir bitki olan Deve Tabanı Çiçeği uzun ömürlü bir çiçek olmakla birlikte fazlasıyla dayanıklıdır. Geniş ve güzel yaprakları bulunur.  Deve tabanı çiçeğinin bakımı oldukça kolaydır. Hava kalitesinide olumlu şekilde artırdığı içinde ev ve ofis ortamında oldukça tercih edilir. Büyük kalp şeklinde parçalı yaprakları bulunur.

Deve Tabanı Çiçeği Yeri Nasıl Olmalıdır?

Deve tabanı, geniş yere ihtiyaç duyar. Gölge ve yarı gölge yerleri sever. Yaprakları, güneş ışığının geldiği yöne eğilimlidir ve düzenlikle aralıklarla gün ışığına çevrilmelidir. Hızlıca büyür ve gelişir. Bu nedenle saksının büyük olması önerilir.

Deve Tabanı Çiçeği Bakımı

Deve tabanı çiçeği, normal oda sıcaklığında tutulmalıdır. Gece, sıcaklığın minumum 12 santigrat derece olması gerekir. Mart ayından ekim ayına kadar yapraklı bitkiler için hazırlanmış günbre solüsyonu ile 15 günde bir sulanması faydalıdır. Bitkinin sağlıklı gelişmesine yardımcı olur.

Deve Tabanı Çiçeği Sulanması

Deve tabanı çiçeği ilkbahar ve yazın bol su ister. Kışın toprağının fazla nemli tutulması doğru değildir. Çürüyüp ölebilir. Sulamadan önce kontrol edip toprağın fazla nemli olup olmadığı kontrol edilmelidir.

Deve Tabanı Çiçeği Çoğaltılması

Deve Tabanı çiçeği çoğaltılması kolay bir çiçektir. Olgunlaştığında çelikleme yöntemiyle çoğaltılabilir. Uzun ve sağlıklı bir dalını alıp boyutune göre 2’ye veya 3’e bölün ve dalın yarısı suyun içinde yarısı suyun dışında olmak üzere suda bekletin. Kökleri 10 cm olana kadar bekltenin ve arada suyunu değiştirin. Sonrasında toprağa ekebilirsiniz.
Bir diğer yöntemde dalın direk toprağa batırılması şeklinde çoğaltma işlemi yapabilirsiniz. Yalnız bu yöntemde ılık ve esintili hava olmasına dikkat edin yoksa filizlenmesi aylar sürebilir.

Deve Tabanı Çiçeği Hastalıkları

Deve tabanı çiçeği dayanıklı bir çiçektir. Düzenli olarak yapraklarındaki tozlar ıslak bir bezle yapraklara zarar vermeden temizlenmeldir. Böceklenme çok fazla olmaz. Çok fazla sulanmamalı ve özellikle öğle güneşi almamalı yoksa yaprakları sararır ve çiçek ölür.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.