Pişirilen Yemeğin Tadına Bakmalı

Pişirilen Yemeğin Tadına Bakmalı

ABONE OL
Haziran 26, 2026 16:43
Pişirilen Yemeğin Tadına Bakmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

PİŞİRİLEN YEMEĞİN TADINA BAKMALI

Pişirilen yemeğin tadına bakmayı âdet edinmelidir. Örneğin sirke v.b. gibi şeylerin yemeğe ilâvesi gerekiyorsa yoklayarak, sakınarak ilâve edilerek, yemeğin lezzeti tamamlanmalıdır.

Yoksa konan şey fazla kaçırılırsa o yemek bozulur. Bu nedenle konacak şeyi yoklayarak azar azar ilâve etmelidir. Savruk bazı kadınlar gibi hesapsızca paldır küldür tencereyi doldurmamalıdır. örneğin sirke ya keskindir, ya da değildir.

Limon ekşisi ya serttir, ya da değildir. Yağ kuvvetlidir, ya da değildir. İşte işin buralarına dikkat etmezler de şöyle imiş, böyle imiş deyip geçerler öteye!

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır!

KozanBilgi.Net’te yer alan Yüz Binin üzerinde haber, yazı ve fotoğraflar emeğin ve yerel gazeteciliğin bir ürünüdür.
Ticari amaç olmamak üzere içeriklerimizi KozanBilgi.Net’i kaynak göstererek ve aktif bağlantı vererek sevdiklerinizle veya sitenizde gönül rahatlığıyla paylaşabilirsiniz.


Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.