TÜRKEŞ MANGA
KozanBilgi.Net İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni
Gaziantep semalarında bugün yine bir hareketlilik vardı. İran’dan fırlatılan bir balistik füze, şehrimizin hemen yanı başında, boş arazilerde imha edildi. Haber bültenlerine düşen o soğuk resmi açıklamayı okuduk: “Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO unsurları tarafından etkisiz hale getirildi.”
Hayırlı olsun, can kaybımız yok. Ama insanın aklına şu soru düşmeden edemiyor: Bizim o meşhur, dünyanın parasını döktüğümüz, uğruna F-35 projelerinden dışlandığımız S-400’ler nerede?
Hükümet yetkililerimiz her fırsatta “Gök vatanımızı kimseye çiğnetmeyiz”, “Kendi göbeğimizi kendimiz keseriz” diyor. Ancak gerçekler, toz pembe tablolarla örtüşmüyor. Son beş gün içinde önce Hatay, bugün Gaziantep; her iki füze tehdidinde de bizi kurtaran el yine NATO’nun Doğu Akdeniz’deki gemileri ve Kürecik’teki radar sistemleri oldu.
Peki, hani biz bu S-400’leri “en büyük tehditlere” karşı almıştık? Hani hava savunmamızda artık kimseye muhtaç olmayacaktık?
Milyarlarca dolar ödediğimiz o sistemler, bugün Gaziantep halkı korkuyla gökyüzüne bakarken neden devreye girmedi? Eğer bu sistemler komşumuzdan gelen füzeleri durdurmayacaksa, biz bu bedeli ne için ödedik? Bir yandan “NATO bizi korumuyor” diye eleştirirken, diğer yandan her füze krizinde NATO şemsiyesinin altına sığınmak bir tezat değil mi?
Siyasetçilerimiz “Dimdik ayaktayız” diyor; eyvallah, ayaktayız. Ama ayaklarımız kendi toprağımıza mı basıyor, yoksa başkasının tuttuğu şemsiyeye mi güveniyor?
Milli savunma, sadece sloganlarla ve “geçit vermeyiz” demekle olmaz. Eğer sınırımıza füze düşerken biz hala başka ülkelerin sistemlerinden “İmha edildi” haberi bekliyorsak, ortada sorgulanması gereken büyük bir stratejik hata var demektir.
S-400’ler bir süs eşyası değilse, ne zaman kullanılacak? Yoksa bu füzeler “dost” kategorisinde mi görülüyor? Halkın cebinden çıkan paralarla alınan o sistemlerin, halkın can güvenliğini koruma vaktinin geldiğini, hatta geçtiğini görmüyor musunuz?
Unutmayın; emanet şemsiyeyle yağmurdan kaçılır ama fırtınadan asla.
1
CHP Adana Milletvekili Aday Adayları 2023 Tam Liste!
2
Özgür Özel’e Saldırıya Seyhan Meclisinden Ortak Tepki
3
AK Parti Adana Milletvekili Aday Adayları 2023 Tam Liste!
4
Adana’ya İklim Değişikliği Eylem Planı Geliyor
5
“Hakkımız” İse Talep Ediyoruz! Gaziköy İlçe Olmalı, Kozan’ımıza Vilayetlik Hakkı Verilmeli