Programın Amacı
Taş işlemeciliği programının amacı, mermerden sanat değeri olan ürünlerin üretiminde çalışacak insangücünü yetiştirmektedir.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler
Taş işlemeciliği programında matematik, teknik resim, ekonomi, işletme, malzeme bilgisi, taş kesme ve işleme tekniği, form ve dekorasyon sanatı, makine bilgisi, ölçme ve kontrol dersleri verilmekte ve uygulama yaptırılmaktadır.
Gereken Nitelikler
Taş işlemeciliği programında okumak isteyenlerin şekil ve uzay ilişkilerini görebilme, gözleri ve elleri eş güdümle kullanabilme ve sanat yeteneğine sahip bedence sağlıklı ve dayanıklı, dikkatli ve sabırlı kimseler olmaları gerekir.
Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları ışler
Taş işlemeciliği programını bitirenlere “Taş İşleme Teknikeri” unvanı verilir. Taş işleme teknikeri mermer atölyelerinde mimar veya sorumlu başka bir atölye amirinin yardımcısı olarak göreve başlar. Görevleri mermerden yapılacak sanat değeri olan ürünlerin, tasarlandığı şekilde üretilmesi için planlanan işlem basamaklarının gereğini yerine getirmektedir. Bunun için tasarım düşünülen ürün için uygun taşı ve makineyi seçer, işçilerin ve teknisyenlerin görevlerini belirler, işlem sırasında ürünün kalitesini kontrol eder, aksaklıkları gidermeye çalışır, işlemi biten ürünü kullanılacağı yere monte eder. Çalışma ortamı tozlu ve gürültülüdür.
Çalışma Alanları
Taş işleme teknikerleri özel sektöre ait mermer atölyelerinde çalışabilirler. Sürekli gelişen mermer piyasasında çalışacak nitelikte insangücüne duyulan ihtiyaç artmakta olduğundan mezunların iş bulma olanakları da artmaktadır.
Taş İşlemeciliği Bölümü Olan Üniversiteler ve İlgili Fakülteleri
AFYON KOCATEPE – İSCEHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.