Hamile Babanın Üçüncü Üç Ayı

Hamile Babanın Üçüncü Üç Ayı

ABONE OL
Ocak 7, 2024 18:44
Hamile Babanın Üçüncü Üç Ayı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hamileliğin son üç ayı başladı. 90 gün içinde siz ve eşiniz bebeğinize kavuşacaksınız. Eşinizin vücudu son ayarlamalarını yapıyor ve bebeğiniz doğum için hazırlıklarınabaşlıyor.

Bebeğiniz dünyaya geldiği zaman içine düşeceğiniz yeni duygu seline karşı hamile bir baba olarak hazırlanmalısınız. Belki baba olmanın ne gibi bir şeyolduğunu iyiden iyiye merak etmeye başladınız. Bir baba olarak yeni rolünün sizden beklentileri nelerdir? Babanızın babalığa model olduğunu düşünmek kendinizibaba olarak görmenize uymayabilir. Babalık önemli ölçüde kuşaktankuşağa değişir. Hatta yirmi yıl önceki sosyal ve toplumsal babalık beklentileri günümüzdenoldukça farklıdır. Babalık ve ebeveynlik sabit roller değildir. Babaların rolleri her aileninihtiyaçlarına ve yaşamlarına göre zaman içinde toplum tarafından etkilenir.

Kendi babanızı ve onun babalığını düşünmeye başlamak sizi daha rahat duygulara itecektir. Babanızın en çok neyinden hoşlanırdınız? Siz neyi farklı yapacaksınız? Buson devre, doğum üzeri ya da doğumdan sonra yapmak istediğiniz ayarlamalar ve iş ilişkilerini yeniden gözden geçirmeniz için uygun bir zamandasınız. Planlarınızdakendinize esnek davranmanız gerektiğini hatırlayın. Hiç kimse bebekleri doğduğunda tam olarak ne olacağını bilemez. Ve en iyi yapılmış planlar bile sıkça bebeğindoğumundan önce dikkate alınmayan duygular ve şartlar sebebiyle yeni ayarlamalar gerektirir. Doğum öncesi dersler almak doğum için kendini hazır hissetmenizisağlamanın bir yoludur. Daha önemlisi, dersleri eşinizle birlikte alırsanız, bir çift olarak doğum tecrübesini paylaşmaya daha kolay hazırlanabilirsiniz.

Doğumda sizinrolünüz ne olacak? Eşinizin sizden beklentileri nelerdir? Neye ihtiyacınız olduğu konusunu hesaba katıyor musunuz? Dersler doğum sürecinin safhalarını anlamanızı vedoğum olayında sizden neler beklendiğini öğrenmenizi sağlayacaktır. Son devrede eşinizin vücudundaki fiziksel değişmeler yoğunlaşacaktır. Aynı zamanda bu fizikseldeğişmeler, onun psikolojik durumunu da etkileyecektir. Erkekler olarak, onların vücutları ile bizimkiler paralel değildir, hamilelik boyunca onların hormonları çokfarklı çalışır. İkinci devrede yaşadığı heyecan, bebeğin vücudunda ağırlaştığı son devrede aynı şekilde hissedeceğinin garantisi değildir. Onlar vücutlarının kontrolünükaybettiklerini düşünürler ve bu çok korkunç bir tecrübe olabilir.

Son ayı boyunca eşinizin sıkıntılarının arttığını ve daha çok yardıma ihtiyacı olduğunu hissedebilirsiniz.Sorun değil endişelenmeyin, çiftler her ne kadar her şeyi mükemmel hazırlamak için çabalasa da muhakkak ufak eksikler olacaktır. Birbirinize karşı sabırlı olun! Açıkiletişimin gerekliliğini unutmayın. Eğer işte ve bebeğin gelişi için hazırlıklarda üzerinizde çok fazla sorumluluk olduğunu düşünüyorsanız bunu eşinizle paylaşın. Birbirinizedestek için tam zamanıdır. Diğer babaların tecrübelerini gözden geçirin. Arkadaşlar, aile, doğum öncesi sınıfınızdaki babalar, birlikte çalıştığınız diğer babalar sizedestek kaynağı olacaktır.

Şimdi size son üç aylık devrede hamile babalar için birkaç tavsiye sunmak istiyoruz;

Eşiniz için;
• eğer mümkünse eşinizle birlikte bebeğinizin yatağını hazırlayın, mobilyalarını, extra öğün hazırlıklarını, evin bebek için hazırlanmasını…
• doğum hakkında alacağınız en az iki filmi birlikte seyredin.
• ona doğumda yanında olacağınızı bilmesi gerektiğini söyleyin.
• Doğumun yapılacağı yeri gezin.

Kendiniz için;
• doğumu planlamaya başlayın. Doğum ve sonrası için çalışma saatlerinizi kontrol edin, uykusuz geçecek geceler için hazırlıklıolun!, gerekli uygulamaları yapın.
• İki yeni baba ile bebeklerinin doğumu ile ilgili tecrübeleri hakkında konuşun.
• doğuma hazırlık sınıfınızdaki babalarla görüşün.​

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP