Gebeliğin 6. Haftası, annedeki değişiklikler, neler olur, bebek gelişimi

Gebeliğin 6. Haftası, annedeki değişiklikler, neler olur, bebek gelişimi

ABONE OL
Aralık 5, 2023 19:59
Gebeliğin 6. Haftası, annedeki değişiklikler, neler olur, bebek gelişimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gebeliğin 6. haftası bebeğiniz

Gebeliğin 6. haftasında bebeğinizin boyu baş bölgesinden poposuna kadar 2-4 mm arasındadır.Bebeğin boyunun baş popo mesafesi olarak adlandırılmasının nedeni bebeğin bacaklarını çoğunlukla kıvrık halde olmasıdır.

Bebeğin kalp atışı gebeliğin 6. haftasında renkli Doppler ultrason ile dinlenebilir.Veya gebeliğin bu haftalarında normal ultrason ile bebeğin kalp atışları ve gebelik kesesi görülmediği taktirde vajinal ultrason tercih edilir.

Gebe kaldıktan itibaren 10. haftaya kadar geçen süre embriyo dönemidir.Bu dönemde embriyo gelişimini engelleyecek faktörlere en açık olduğu zamandır.Sakatlıkların çoğu bu kritik zamanda oluşmaya başlar.

Gebeliğin 6. haftasında anne karnında bulunan bebek baş ve kuyruk bölgesinden oluşan bir vücut şeklindedir.Bebeğinizin akciğer, çene , burun ve damak oluşumları başladı.El ve ayak kısımları oluşmaya başlamıştır.Bu hafta bebeğin baş kısmında nöral oluklar kapanır ve ilk beyin odacıkları oluşur.

ANNEDE MEYDANA GELEN DEĞİŞİKLİKLER

Gebeliğin 6. haftasında bir kaç kilo almış olabilir veya bu dönemde hiç kilo almamışta olabilirsiniz.Bu hafta göğüslerinizde hassasiyet ve şişme , meme uçlarınızda koyulaşma şeklinde değişiklikler fark edebilirsiniz.Bu durum tamamıyla gebeliğin belirtileridir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP