ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE SEÇİMLERİ VE AYYÜCE TÜRKEŞ TAŞ

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE SEÇİMLERİ VE AYYÜCE TÜRKEŞ TAŞ

ABONE OL
Ocak 14, 2024 12:09
ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE SEÇİMLERİ VE AYYÜCE TÜRKEŞ TAŞ
1

BEĞENDİM

ABONE OL

ŞÜKRÜ IŞIK

Adana’da AKP-MHP ittifakında adayın kim olduğundan çok hangi partiden olacağı önemli idi, ipi AKP göğüsledi.

Netice, MHP ve Hüseyin Sözlü döneminin tekrar olma ihtimali bu seçimde rafa kaldırılmış ve MHP’li seçmenin “MHP ve Sözlü’yü tercih şansı “ellerinden alınmış oldu.

İYİ PARTİ ise tercihini AYYÜCE TÜRKEŞ TAŞ ile kullandı.

“Önce hemen belirteyim, genel seçimdeki Ayyüce Türkeş Taş performansımdan dolayı dostlarımdan çok telefon aldım, yine her yerde birlikte dolaşacakmısın diye, HAYIR bu seçimde öyle bir şey olmayacak!

Geçen seçim sn. vekilin geldiği ilk gün ( İl Bşk. talimatı ile arayan av. Veysel bey tarafından) davet üzerine gittiğim İyi Parti il binasında Sn. vekile açıkladığım gibi “ Ben İyi Partili değilim ama siz başbuğun bize emanetisiniz, bende MHP davasında Mamak’ta cezaevinde yatan bir ÜOD yöneticisiyim. Siz vekil seçilene kadar yanınızdayım, seçildiğiniz andan itibaren giderim” demiştim. 14 Mayıs son toplantıyı ata yurdum Tapan’da yapana kadar her yerde yanında oldum, 14 Mayıstan sonrada hiç irtibatımız olmadı.

Kısaca ben sözümde durdum, PARTİSİZ ÜLKÜCÜ kimliğimle kişisel mücadeleme devam edeceğim ve ülke gerçeği değişen şartlarına göre olmam gerek yerde olmam gereken şekilde olacağım.”

Tekrar konumuza dönelim,

Adana Büyükşehir seçimleri ve Ayyüce Türkeş Taş

Siyasette 2+2 her zaman 4 etmez. Bu seçimde bunu Adana çok iyi görecek… Neden mi…

1- Tabanının yarısını İyi Partiye kaydırmış olan Milliyetçi Hareket Partisi seçmeni bir tarafta, BAŞBUĞUN EMANETİ, EBEDİ LİDERİNİN KIZI varken diğer tarafta henüz açıklanmasa da büyük ihtimal ÜLKÜCÜ kimliği olmayan (ve tahminen söylüyorum bir cemaat ya da tarikata bağlığı bulunan) bir aday olacak.

Dolayısıyla MHP seçmeni kendinden olmayan bir aday ile Başbuğun kızı arasında kalacak, tercihini ona göre yapacak, oyunu ona göre kullanacak.

Ben 78 kuşağı Ülkücü bir seçmen olarak bu durumda kalsam, MHP karar ve talimatına rağmen oyumu AYYÜCE TÜRKEŞ TAŞ adına kullanırım. Seçimler gelir geçer, partiler gelir geçer ama AHDE VEFA kalıcıdır. Kendi adıma söylüyorum ben böyle yaparım, bizim kuşağında böyle yapacağını düşünüyorum. Olması gereken bu!

2-Türk Milliyetçiliği siyaseten aksiyoner olma hamlesini 1969 yılında Adana’da yapılan kurultay ile Genel Başkan ALPARSLAN TÜRKEŞ liderliğinde MHP ile başlatmıştır. Ve hareketin lideri başbuğunu her zaman meclise taşımıştır. Ve Adana her zaman Türk Milliyetçiliği davasında önder olmuştur. Bu nedenle Adana seçmeni Başbuğuna olan ahde vefasından dolayı, siyasi kimlik olarak tanımadığı bir AKP li yerine Başbuğunun kızını, emanetini seçerek vicdanen rahat oy kullanacaktır.

3- Olaya değişik bir pencereden bakayım. Seçimde esas olan AKP ye KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VER mesajı verecek bir sonuç almaktır. Ülkenin kuvvetler aykırılığı ilkesi, hukukun üstünlüğü ilkesi dâhil elinden kayan Anayasal hakların iadesi, ekonomik kötü gidişatın düzeltilmesi, dış politika açmazlarının iyileştirilmesi vs nedenlerden iktidara çeki düzen verecek bir sonuç olması ülkem geleceği adına çok önemli.

Olaya bu pencereden baktığınızda Adana’da AKP nin büyükşehirde meclis çoğunluğunu kaybetmesi ve Büyükşehirin AKP de olmaması lazım. Bu durumda MHP tabanından oy alan bir Türkeş diğer iki parti ile başa baş şartlarda seçime girer.

Bu nedenle Adana büyükşehir seçimleri sürprizlere çok açık bir seçim olacaktır. Ülkücü taban, Milliyetçi seçmen EMANETE SAHİP ÇIKACAK ve AYYÜCE TÜRKEŞ TAŞ’ın şansı diğer iki adayla eşit olacaktır, hatta rüzgârı arkasına aldığı için bir puan önde olacaktır.

Ve inanıyorum ki Adana seçmeni emanete sahip çıkacaktır.

İkinci kuşak TÜRKEŞ Adana’da DEVRİM YAPACAKTIR.

Görelim Mevla Neyler

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP