Yeniden merhaba…

Yeniden merhaba…

ABONE OL
Aralık 13, 2023 10:12
Yeniden merhaba…
1

BEĞENDİM

ABONE OL

ŞÜKRÜ IŞIK

Ticari yoğunluk, pandemi, deprem derken okumayı ihmal eden yazmayı bırakan biri oluverdim. Taziye ziyaretine gittiğim Türkeş Manga kardeşim. “Abi, artık senden yazılarını bekliyorum” deyince iş başa düştü. Davete icabet sünnettir.

VİRA BİSMİLLAH.
Önce peşin açıklama yapayım. Partisiz Ülkücüyüm. Şu anki mevcut partilerin hiç biri arzu ettiğim şartlarda değil. Daha net ifade ile MHP nin AKP yi destekler tavrı, Sinan Ateş olayındaki tavrı dahil bir çok nedenden MHP bu şartlarda benim partim değil İyi parti ilk kuruluşunda biraz umut idi ama teşkilatlanma yapısı ve icraatları ile umut olmaktan çıktı, sıradanlaştı. Seçim döneminde Ayyüce hanımla beraber dolaştım ama her yerde söylediğim gibi onu “Başbuğun emaneti” bilerek ona ev sahipliği yaptım. Seçildiği günden itibaren de yine eski siyaset dışı günlerime döndüm.

Adana ve Kozan’da siyaset üstü iki hedefim var. Kozan’da Tapan’lı oyu seçimin kaderini değiştirecek kadar çok. O nedenle bunu bir siyasi güce dönüştürerek Kozan’da Tapan’lıya daha iyi hizmeti yakalamak. Dolayısı ile parti ayrımı yapmaksızın Tapan’lı adaylara destek vermek.

Adana’da ise olay biraz daha farklı.
Adana merkezde kendini Kozan’lı sayan ( İmamoğlu, Kozan, Feke, Saimbeyli Tufanbeyli) insan sayısı 800.000 civarında, Adana merkezde iki milyon civarı insan yaşadığına göre bunun % 40 oranı “ Ben Kozan’lıyım” diyor.
Bunun birliktelikle bir güç olmasını, hem yerelde hem genelde seçimlerde Kozan’lıyım diyenlerin bu güçten faydalanmasını ve bu gücün bölge insanına ve bölge ilçelerine hizmet olarak dönmesini hedefliyorum.
Bu nedenlerden dolayı parti ayrımı yapmaksızın Kozan’lı adaylara açık destek vereceğimi ilan ettim.
Şu an Yüregir’de CHP den Sarıçam’da İYİ Partiden aday adayı olan iki hemşerime aday olmaları halinde açıktan destek vereceğimi ve fiilen çalışacağımı ilan ettim.
Kısa vade hedefim, Adana kamuoyunda “Kozan’lılar bir araya geldi, siyaseten güç oldular” mesajını verebilmek. Aday adayı olan hemşerilerimiz aday yapılırsa ikisinin de seçilme şansı çok yüksek. Velev ki seçilmediler, aday oldukları partinin oyunu dikkat çekecek şekilde katlayacakları kesin. Bu otomatikman Kozan birlikteliği hanesine artı olarak yazılacaktır ki aday olurlarsa seçileceklerine inancım tam.
Bu arada Aladağ ilçemizde hem coğrafi konum olarak hem İmamoğlu üzerinden Adana’ya ulaşım olarak bizim beş ilçenin altıncısı konumun da…

Adana’dan Kozan’a gelirken İmamoğlu’nu geçer geçmez “ Kutsal Topraklara geldik” nostaljisini yaşayan, Kozan Devlet hastanesinden Sır elife doğru çıkarken Feke’ye, Saimbeyli’ye Tufanbeyli’ye gitmiş gibi heyecanlanan yüzbinler Adana’da.. Bunların birlikteliği bu 6 ilçeye hizmet demektir, bunların birlikteliği her seçimde bu ilçelerden siyaset arenasına siyasetçi vermek demektir….
Vira Bismillah..
Görelim Mevla neyler….

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP