Maher Zain

Maher Zain

ABONE OL
Aralık 7, 2023 13:25
Maher Zain
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Maher zain’in müzikal anlamda ilk esin kaynağı babası olmuştur, babası güzel bir akdeniz ülkesi olan Lübnan da şarkıcıydı. Müzikal enstrümanlardan ve müzikten çok etkilenen Maher ilk müzik deneyimini 10 yaşındayken yaşadı ve o günden beri müzik onun hayatının bir parçası oldu.

Maher 8 yaşındayken ailesi İsveçe taşındı,ve burada okuluna devam etti, daha sonra üniversiteye girdi ve havacılık mühendisliği lisans derecesi aldı. Etrafında bir çok şey değişiyordu, tek değişmeyen tutkusu müzikti, gece geç saatlere kadar arkadaşlarıyla şarkı besteliyor, rap yapıyor ve müzik alanında çalışıyordu ve böylece müzik onun hayatının en önemli ögesi haline geldi.

Kısa bir süre müzik yapımcısı olarak İsveçte çalıştı, sonra müzik dünyasında yükselen, yetenekli müzik yapımcısı RedOne ile tanıştı böylelikle isveçli sanatçılarla çalışmaya başladı,ve sonra Redone ile Newyorka taşındı,önemli sanatçıların yanında yer aldı.Bu kadar genç birinin çok güzel bir şekilde ilerlemesi rüya gibi görünse de Maher için rüya tanımı çok uzak bir terimdi.Maher’’ müziği çok sevdiğini fakat onu çevreleyen kötü atmosferden nefret ettiğini ‘’söylerdi..

Maher ,Michael Jackson, Lady Gaga, Akon, Enrique Iglesias gibi önemli sanatçılarla iş yapmış bir şirkette çalışma olanağı bulmuştu. Fakat Maher çok huzursuzdu çünkü müzik endüstrisi ve onu çevreleyen herşey ona göre değildi. Bu nedenle İsveç’e dönmeye karar verdi, Stockholm’da faaliyet gösteren islami bir topluluğa katıldı ve ordaki insanlarla vakit geçirmeye başladı, düzenli olarak kendisinin ‘evim’ dediği camiye gitti.

Doğru yolu bulduğuna emin olan Maher, müzik yoluyla insanlara yardım etmeyi ve onlara doğru yolu göstermeyi kendine amaç edinmiştir..

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP