İkiz Bebek Bakım Püf Noktaları

İkiz Bebek Bakım Püf Noktaları

ABONE OL
Kasım 23, 2023 12:48
İkiz Bebek Bakım Püf Noktaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Planlı Olun

Genel olarak ikiz bebekler normalden erken doğarlar.Bu sebeple doğumla ilgili ve doğum sonrası planlarınızı tek bebek bekleyen aillelere göre daha erken ve detaylı yapmanız gerekir.

Kesin bir şey vardır ki ikiz bir bebeğe sahip anne için hamillelik süreci tek bir bebeğe hamile olan annelere göre daha yorucu ve hassas geçer.Bu sebeple doğumla birlikte babaların ikiz bebeklerin bakımı konusunda annelere mutlaka yardım etmeleri gerekir.

Bebeklerinizin yıkanması,beslenmesi ve oyalanması gibi konularda anne ve bebeklerin görev dağılımı yapmaları gerekir.Örneğin annenin bebeklerden birini emzirmesi sırasında babanın veya babanın olmadığı zamanlarda bir başka aile üyesi veya güvenilir arkadaşın ikizlerden diğeri ile ilgilenmesi gerekir.

Unutmayın ikiz bebeklerin bakımı konusunda eşler arasında görev dağılımı daha önce planlanmışsa bir çok problem baştan haledilmiş olur.

İkiz Bebek Bakımında Yapılması Gerekenler

-İkiz bebek sahibi aillelerin,doğum öncezi ”İkiz Bebek Bakımı”ile ilgili kitaplar okuması faydalıdır.

Ayrıca yukarıda da açıkladığımız üzere anne ve babanın ikizlerin bakımı konusunda görev dağılımı yapmaları da çok faydalı hatta gereklidir.

-Annelerin dikkat etmesi gereken bir hussus da bebeklerin ikiz olmasına rağmen her birin ayrı bir yetişkin adayı olduğunu hatırlamasıdır.Bu sebeple özellikle annelerin ikizlerin her biri ile ayrı ayrı ilgilenmesi gereken özel zamanlar ayırması gerekir.

-İkizlerin her biri ile de diğerini ihmal etmeyecek şekilde ilgilenilmesi gerekir.

 

İkiz Bebek Bakımında Yapılmaması Gerekenler

-Kesinlikle ikiz bebeklerinize birbirine benzeyen isimler seçmeyin.İkiz bebeklerin özellikle çocukluk dönemlerinde kendilerin ayrı bir birey olduğunu çevrelerine kabul ettirmekte zorlanırlar.Durum böyleyken zaten birbirine fiziken tipatıp benzeyen bebeklerinize bir de birbirine çok benzeyen isimler koymanız onların özellikle gelişim dönemlerine önemli sorun yaşamalarına sebep olabilir.

-İkizlerinize birbirinin aynısı kıyafetler giydirmeyin.

-Özellikle çocukluk dönemlerinde,İkizlerinize,”İkizler”şeklinde hitap etmeyin her birine kendi adları ile hitap edin

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP