Limon Otu Yağını Kullanabileceğiniz 20 Farklı Alan

Limon Otu Yağını Kullanabileceğiniz 20 Farklı Alan

ABONE OL
Nisan 30, 2023 08:11
Limon Otu Yağını Kullanabileceğiniz 20 Farklı Alan
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geleneksel olarak, limon otunun kendisi ve yağı, sindirim bozuklukları, dolaşım sorunları, davranış sorunları, baş ağrıları, bağışıklık sistemi, sinir sistemi sakinleştirici, enfeksiyon savaşçısı ve adet düzensizliklerini gidermek için kullanılmıştır. Bazı kültürlerde ateş düşürme kabiliyetinden dolayı ateş otu olarak bilinir. Bu özel yağ karabiber ile birleştirildiğinde daha da etkili hale gelmektedir.

İşte bu şaşırtıcı esansiyel yağın kullanılabileceği yirmi yol:

Topikal Ağrı kesici: Güçlü anti-enflamatuar özellikleri nedeniyle, limon otu esansiyel yağı, iltihaplanmayı azaltırken anında ağrıyı keser. Bir taşıyıcı yağ kullanın, badem yağı veya jojoba yağı gibi bir çay kaşığı taşıyıcı yağa 2 damla limon yağı ekleyin.

Ruh Durumunu Düzeltme: Taze ve yağ limon otu kokusu, difüzöre mükemmel bir katkı sağlar. Difüzörünüzde temiz, tazelenmiş, rahatlamış ve yenilenmiş hissetmek istediğinizde limon otu kullanın. Limon otu yağı güven, zihinsel sağlığı artırabilir ve depresyonu uzak tutmaya yardımcı olabilir.

Yüz Saunası: Eğer tıkanıklıkğınız varsa veya kendinizi biraz uyuşuk hissediyorsanız, limon yağı esansiyel yağı yüz saunasını deneyin. Sığ bir kabı veya lavabonuzu sıcak suyla doldurun ve birkaç damla limon esansiyel yağı ekleyin. Buharı tutmak için başınızın üzerine bir havlu yerleştirin. Ilık suyla durulayın ve nemlendirmek için hafif bir hindistan cevizi yağı tabakası ile takip edin.

Kas Gevşetici: Kaslarınız sert ve ağrıyorsa, iltihabı azaltmak ve ağrılı kaslarınıza rahatlama getirmek için çalışacak bir limon otu masaj yağı yapabilirsiniz . Bir kaşık badem yağına 6 damla limon yağı ekleyin ve etkilenen bölgelere hafifçe masaj yapın.

Yüz Maskesi: Yüzünüzü taze ve döküntüden uzak tutmak için kil, badem yağı ve limon otu esansiyel yağı ile yapılan yüz maskesini deneyin. Temiz bir kapta 3 çorba kaşığı bentonit kil, bir çay kaşığı badem yağı ve 3 damla limon esansiyel yağı karıştırın. Karışım diş macunu gibi oluncaya kadar su ekleyin. Yüzünüze dairesel hareketlerle uygulayın ve on beş dakika kurumasını bekleyin. Ilık suyla durulayın, kurulayın ve nemlendirmek için az miktarda hindistan cevizi yağı sürün.

Baş Ağrısının Giderilmesi: Baş ağrınız gerginliğe, alerjilere veya hormonlara bağlıysa limon otu esansiyel yağında yardımcı olabilir. Baş ağrısının ilk belirtisinde şakaklarınıza birkaç damla yağ damlatın.

Uykusuzluğu giderir: Limon otu yağının sakinleştirici ekisi anksiyete, sinirlilik ve uykusuzluğun hafifletilmesine yardımcı olur. Bu, sadece uyku süresinin yanı sıra kalitenin de iyileştirilmesine yardımcı olabilir. Kendi limon otu ile masaj yapabilir ya da kendi vücut kreminize biraz limon otu yağı ekleyebilirsiniz. Ayrıca yatmadan önce ayaklarınızın altına birkaç damla limon esansiyel yağı sürebilirsiniz.

Şoku Tedavi Eder: Birisi şokta ise, bir pamuk topuna 2 damla limon yağı ekleyin ve pamuk topunu burun deliklerinin altına yerleştirin. Bunu hemen yapın ve tıbbi yardımın gelmesini bekleyin.

Eklem Ağrısı: Bir taşıyıcı yağ ile limon otu yağını karıştırın. Artrit ve eklem ağrıları için huş esansiyel yağı ve sardunya esansiyel yağı ile birleştirin.

Yara Tedavisi: Yaraları temizlemek için birkaç damla limon yağı damlasını yarım fincan cadı fındığı yağı ile karıştırın.

Mide ekşimesi: Eğer mide ekşimesi sorununuz varsa organik hindistan cevizi yağı gibi bir taşıyıcı yağ ile birkaç damla limon yağı karıştırın ve kremle boğaz ve göğüs bölgesine rahatlatmak için ovalayın.

Ateş düşürücü: Limon otu yağı, ateş ve toksinlere neden olan enfeksiyonlarla savaşmada yardımcı olabilir. En iyi yöntem limon otu ile yapılmış masaj yağı kullanmak ve boynunuzun arkasına, göğüs bölgesine ve ayaklarınızın altına uygulamaktır.

Hazımsızlık: Birkaç damla limon yağı bir miktar badem yağıyla karıştırın ve rahatlamak için karnınıza sürün.

Pire uzaklaştırıcı: Limon otu pire püskürtmek için iyi çalışır. Köpeğinizin tasmasına veya bandana üzerine birkaç damla uygulayın.

Böcek uzaklaştırıcı: Limon otunu pirenin algıladığı gibi, böcekler de algılar. Keneler gibi tırmanan böcekleri uzaklaştırmak için elbisenizin kenarlarına birkaç damla uygulayın, hatta sivrisinekleri uzak tutmak için bazı masaj yağları bile kullanabilirsiniz.

Akne: Limon otu yağının büzücü ve antimikrobiyal özellikleri sivilcenin giderilmesine yardımcı olur. Biraz hindistan cevizi yağına bir damla ekleyin ve günde iki kez kullanın.

Kolesterol: Bir çalışmada, limon otu yağı özü verilen kolesterolü yüksek olan hayvanların kötü kolesterolde azalma olduğu bulundu.

Yüksek Tansiyon: Limon otu yağı bir vazodilatör olduğundan kan basıncının düşürülmesine ve kalp krizine neden olan damarlardaki plakları temizler.

Sporcu Ayağı: Limon otu, sporcu ayağı gibi mantar derisi enfeksiyonlarına karşı savaşmaya yardımcı olabilir. Bir çay kaşığı bir taşıyıcı yağ içine bir damla yağ damlatın ve ayaklarınızı günde birkaç kez ovalayın. Yağı yatmadan önce ovalayın ve sabaha kadar çorap giyerek yatın.

Yorgunluk: Enerjiniz tükenirse, birkaç damla limon yağı yağını bir çay kaşığı hindistancevizi yağıyla karıştırın ve şakaklarınıza masaj yapın. Bu, size doğal bir enerji artışı sağlayacaktır.

Detoksifikasyon: Limon otu esansiyel yağı idrar söktürücü özelliklere sahip olduğundan toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olabilir ve sıvı birikimini azaltabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP