Beyaz Mayolar Neden Sarıya Dönüyor?

Beyaz Mayolar Neden Sarıya Dönüyor?

ABONE OL
Nisan 30, 2023 08:07
Beyaz Mayolar Neden Sarıya Dönüyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beyaz mayolar bronz tene karşı muhteşem görünür, ancak aynı zamanda özellikle klorlu bir yüzme havuzunda yüzdükten sonra sarıya dönme konusunda bir üne sahiptirler. Beyaz mayonuz sarıya dönerse, giysinizin sonu olmak zorunda değildir. Doğru temizlik ve bakım ile elbisenizi orijinal beyaz rengine döndürebilirsiniz.

Neden Sarıya Dönüyor?

Beyaz mayonuz sarıya döndüyse, bunun nedeni havuz suyundaki klor olabilir. Normalde, bir mayoyu ağartmazsınız çünkü lifleri zayıflatır, ancak klorlu bir havuzda yüzmek, seyreltilmiş çamaşır suyunda yüzmeye benzer. Zayıf liflerle ter, yağlı güneş kremi ve vücudunuzun doğal yağlarının beyaz elbiseye nüfuz etmesi ve çirkin sarı lekelere neden olması kolaydır.

Sarı Klor Lekelerini Çıkarma

Yüzerken giyilmemiş olsa bile lekeye neden olabilecek herhangi bir şeyi çıkarmak için bir mayoyu kullandıktan hemen sonra elle yıkamak iyi bir kuraldır. Bu, güneşlenmenin yanı sıra gölde veya yüzme havuzunda yüzmek için de geçerlidir. Islak bir mayo yıkanmadan ne kadar uzun süre beklerse, bakterilerin liflere nüfuz etme şansı o kadar artar. Bu da lekelenmeye ve dışarı çıkmayacak kokulara yol açar.

Beyaz bir mayo sarıya dönerse, i11 litre soğuk suda çözülmüş yarım fincan karbonat çözeltisine batırmayı deneyin. Kabartma tozu parçalanmalı ve lekeyi dağıtmalıdır. Birkaç saat suda beklettikten sonra mayoyu soğuk suyla durulayın ve kuruması için bir havlu üzerine koyun.

Mayo Neden Elde Yıkanmalı

Çalkalama lifleri zayıflatabileceğinden çamaşır makinesine mayo koymaktan kaçının. Kurutucu ayrıca mayoların solmasına ve şeklini kaybetmesine neden olabilir. El yıkama mayolar şekli ve rengi bozulmadan tutmaya yardımcı olur.

Mayoyu durulamak için bir lavaboyu soğuk suyla doldurun ve hafif bir el sabunu uygulayın. Çamaşır deterjanı bir mayonun solmasına neden olabilir ve ağartıcı, soruna neden olan sararmaya neden olur.

Sabunu mayoya sürdükten sonra soğuk suyla durulayın ve elbiseyi havayla kuruması için bir havlu üzerine yayın. Asılarak kurutulması ve sıkılması şeklini kaybetmesine neden olabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP