Biber Nasıl Sulanmalıdır

Biber Nasıl Sulanmalıdır

ABONE OL
Nisan 9, 2023 13:58
Biber Nasıl Sulanmalıdır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Biber Nasıl Sulanmalıdır

Biber Nasıl Sulanmalıdır. Sık sık toprağın kontrol edilmesi önerilmektedir. Biber fidesi suyu çok sevmektedir ve nemli bırakılması uygundur.  Aşırı sulamadan kaçınılarak bitkinin su ihtiyacı karşılanmalıdır. Bitkiye çok su verdiğiniz zaman 1 gün sulamaya ara verilmelidir. Biber tohumu için sulama yöntemi çok önemlidir.

Biber Nasıl Sulanmalıdır. Sıcak havalar başladığında kumlu olan toprağa 2-3 günde bir bunun yanı sıra ağır topraklara ise 3-7 günde bir yapılması uygundur. Bitki düzenli olarak yapılan sulama sistemlerinden hoşlanmakta ve bu yüzden de damlama ile yapılan sulama en iyi yöntemdir. Biber tohumu çimlenme aşamasında yeterli miktarda su verilmesi gerekmektedir. Biber sulaması sık fakat az olmalıdır. Çok fazla su, toprak hastalık ve zararlılarının artmasına neden olmaktadır. Biberleri soğuk suyla sulamak uygun değildir.

Eksiye düşen derecedeki su büyümeyi durdurmaktadır. Bu nedenle sulama için en uygun su sıcaklığı +22-25°C arasındadır. Sulama işlemi bir kuyudan yapılmak istendiğinde büyük tankların ısınmaları için önceden doldurulması tercih edilir. Soğuk dönemde, bitkiler +40,+ 50°C sıcak suyla bile sulanabilmektedir. Sulama yaparken bitki gövdesini ıslatmamaya özen gösterilmelidir.

Biber Nasıl Sulanmalıdır. Bitkilerin su ile direk temasından kaçınılmalıdır. Sulamaya başladıktan sonra 7-10 günlük periyotlarla sulama yapmaya devam edilmektedir. Biber tohumu çiçeklenme döneminde çok hassas yapıdadır. Bu dönemde sulama yapılırsa verim ve kaliteyi etkiler. Biber için damla sulama yöntemi daha uygundur. Yağmurlama sulama yöntemi ise hem biber için zararlı hem de ekonomik açıdan pahalıdır.

Yağmurlama ile sulama yöntemi tozlanmayı olumsuz bir şekilde etkilerken bitkide hastalanma riskini de arttırmaktadır. Karık sulama yaparken de karık boylarının kısa olması gereklidir. Fakat en sağlıklı sulama yöntemi damlama sulama yöntemidir. Damlama sulama yöntemi ile tamamen çözünen gübre çeşitleri bitkilere verilebilmektedir. Ayrıca damla sulama gübreyi doğrudan kök altına aldığı için bu da etkinliğini artıracak, bitkilerin yaprakları ve köklerine fon girişini hariç tutacaktır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP