Anasonda Verimi Arttırmak

Anasonda Verimi Arttırmak

ABONE OL
Nisan 9, 2023 13:52
Anasonda Verimi Arttırmak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anasonda Verimi Arttırmak

Anasonda Verimi Arttırmak.  Toprak, tarımsal üretimde oldukça önemli bir unsurdur. Verimli olarak adlandırabileceğimiz topraklardan kalite ve verim olarak istenen noktalarda ürün elde edilebilmektedir.  Öncelikle kıraç alanlarda veya yağışın az olduğu yerlerde anason tohumu ekim nöbetine uyulmalıdır. Nadas uygulamasında toprağımızı 1 yıllığına dinlenmeye almak önemlidir. Bu durum bir yıl sonraki üretime verim olarak yansıyacaktır. Eğer sulama imkanımız var ise seçeneklerimiz de çoğalmaktadır. Aynı bitkinin art arda ekilmesi toprağın belirli bir derinliğindeki bitki besin maddelerini kullanmayı teşvik edici bir durumdur.

Anasonda Verimi Arttırmak.  Gereksiz veya zamanında yapılmayan toprak işleme faydadan çok zarar yaratacaktır. Toprağı devirerek işleyen alet ve makinelerde kaçınmalıyız. Ayrıca, toprağımızı mümkün olduğunca yırtarak işleyen alet ve makineleri kullanmayı tercih etmeliyiz. Hiç bir zaman gereğinden fazla gübre kullanmamalıyız. Gereğinden fazla gübre kullanmak faydadan çok zarar getirecektir. Toprak pH dengesini fazla gübreleme sonucu etkilemeniz toprağı yakabilmektedir veya zarar verebilmektedir.  Ekim veya dikim zamanlaması doğru yapılmalıdır. Zamansız yapılan ekim işlemleri toprağa fayda sağlamaz aksine zarar vermektedir. İklim şartları ve üretim zamanı dikkate alınarak toprak işleme yapılmalıdır. Ekim ve dikimden önce bir veya iki defa toprak işlenmelidir. Toprak sıcaklığı 10 veya 12  dereceyi bulduğunda anason tohumu ekim yapılmaktadır. Toprağın uygun sıcaklıkta olması çimlenmeyi hızlandırır ve verim artışı gerçekleşmektedir . Tohumları toprağın karakterine ve tav durumuna göre 3 veya 5 cm derinliğe ekilmelidir. Tohum ekiminden sonra ocakların üzeri kaymak tabakası bağlamış ise bu tabaka kırılmalıdır.

Anasonda Verimi Arttırmak.  Kararlılığı sağlayan, bunun yanında diğer tarımsal girdilerin etkinliğini artıran ve birim alanda yüksek verim sağlayan önemli girdilerden biri de sudur. Ülkemizin birçok bölgesi kurak ve yarı kurak iklim kuşağında yer almaktadır. Dolayısıyla tarımda yüksek verim ve kalite için en uygun yöntemlerle tarımsal sulama yapılması bir zorunluluktur.  Toprak, su, gübre veya mekanizasyon kaynaklarının yararını artıracak; hastalık veya zararlılara karşı bitkiyi dirençli kılacak temel girdilerden biri de bölgesel adaptasyonu yüksek tohumlardır.  Modern tarım; sulama, gübreleme, tohum ıslahı ve makine kullanımı gibi çeşitli yöntemler sonucunda birim alanda en yüksek verim ile en yüksek geliri elde etmeyi amaçlamaktadır Kültürel ve kimyasal tedbirler alınması gerekmektedir. Eğer ki, kültürel önlemlerle önüne geçilemezse kimyasal mücadeleye başvurulmaktadır. Bu anlatılan koşullara özen gösterilmesi gerekmektedir. Bu şekilde anason tohumu verim artışı sağlanmaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP