Hayvancılık Nasıl Yapılır? – Kârlı Hayvancılık

Hayvancılık Nasıl Yapılır? – Kârlı Hayvancılık

ABONE OL
Mart 7, 2023 09:45
Hayvancılık Nasıl Yapılır? – Kârlı Hayvancılık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hayvancılık nasıl yapılır? Öncelikle yapılacak hayvancılık kolları üzerinde durmak gerekir. Hayvancılık; büyükbaş hayvancılık, küçükbaş hayvancılık, tavukçuluk, arıcılık, at yetiştiriciliği, su ürünleri, ipekböceği yetiştiriciliği ve pet hayvanları vs. gibi sıralayabiliriz. Bu hayvancılık kollarında hayvancılık nasıl yapılır kısaca inceleyelim. Burda önemli olan yetiştirici için karlı hayvancılık yapmaktır.

Büyükbaş hayvancılık nasıl yapılır: Büyükbaş hayvancılık sığır ve manda olarak, iki şekilde yapılmaktadır. Bunlardan birincisi büyükbaş süt hayvancılığı buna büyükbaş damızlık hayvancılıkta denilebilir. İkincisi ise büyükbaş besi hayvancılığıdır. Hem büyükbaş süt hayvancılığı hem büyükbaş besi hayvancılığı kurallarına göre ciddi şekilde üzerinde durulursa karlı hayvancılık yapılabilir.

Küçükbaş hayvancılık nasıl yapılır: Küçükbaş hayvancılıkta koyun ve keçi olarak iki şekilde birincisi küçükbaş süt hayvancılığı veya damızlık küçükbaş yetiştiriciliği, ikincisi ise küçükbaş besi hayvancılığı olarak yapılmaktadır. Küçükbaş hayvancılık kurallarına göre ciddi şekilde üzerinde durulursa karlı hayvancılık yapılabilir.

Tavukçuluk nasıl yapılır: Tavukçuluk yumurta tavukçuluğu ve broiler (Etlik Piliç) olarak iki ana dal olarak yapılmaktadır. Tabi bu her tavukçuluk kolu için ayrı olarak damızlık yumurta tavukçuluğu da ayrı bir iş kolu olarak düşünülebilir. Kurallarına göre ciddi şekilde üzerinde durulursa karlı tavukçuluk yapılabilir.

Arıcılık nasıl yapılır: Ülkemizde yaygın bir şekilde yapılmaktadır. Arıcılıkta amaç bütün hayvancılık kollarında olduğu gibi karlılıktır.

At yetiştiriciliği nasıl yapılır: Ülkemizde at yarış için yoğun olarak yetiştirilmektedir. Devlet Üretme Çiftliklerinde Arap atları üretimi ve ıslahı yapılırken, özel çiftliklerde İngiliz atı yetiştiriciliği yapılmaktadır.

Su ürünleri yetiştiriciliği nasıl yapılır: Su ürünleri ülkemizde tatlı sularımızda alabalık çiftlikleri ve denizlerimizde yapılan deniz balığı yetiştiriciliği olarak bilinmektedir. Denizlerimizde yetiştirilen ve çiftlik balığı ismiyle de anılan levrek, çipura yoğun şekilde yetiştirilmektedir.

İpekböceği yetiştiriciliği nasıl yapılır: Ülkemizde ipekböceği yetiştiriciliği lokal yerlerde olsa da yetiştirilmektedir. Ülkemizde ipekböceği yetiştiriciliği Bursa, Hatay ve Diyarbakır illerinde yetiştirilmektedir.

Pet hayvanları yetiştiriciliği nasıl yapılır: köpekler, kediler, kuşlar ve diğer pet hayvanları son zamanlarda yetiştirilip satılarak karlı hayvancılık kolları arasına girmeye başlamıştır.

Yukarıda yazdığımız pet hayvanları dışında kalan hayvancılık kolları devlet tarafından desteklenerek teşvik edilen hayvancılık kollarındandır.

Hayvancılık nasıl yapılır? Hayvancılık iş kollarından hangisini seçip yaparsanız yapın öncelikle düşünce karlı hayvancılık olmalıdır. Yapacağınız hayvancılık yerinize, bölgenize ve şahsınıza göre olmalıdır. Kısaca sevebileceğiniz bir hayvancılık kolunu seçmelisiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP