40 litre ilaç haznesi ile en yüksek kapasiteli ilaçlama dronu

40 litre ilaç haznesi ile en yüksek kapasiteli ilaçlama dronu

DJI T40 ile Günde 2000 Dekara Varan İlaçlama Yapılıyor

ABONE OL
Haziran 25, 2023 18:42
40 litre ilaç haznesi ile en yüksek kapasiteli ilaçlama dronu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin önde gelen drone teknolojileri platformu Dronmarket tarafından satışı gerçekleştirilen DJI T40, 40 litre ilaç haznesi ile en yüksek kapasiteli ilaçlama dronu olarak dikkat çekiyor. T40, günde 2000 dekara varan ilaçlama yapabiliyor. Bu özelliği sayesinde geleneksek püskürtme ile ilaçlama yöntemlerinden 8 kat daha fazla alanı ilaçlayabiliyor.

DJI T40, 360 derece çok yönlü engel algılama binoküler sensör ve 50 metre engel tanıma mesafesi ile daha düzgün ölçeklendirme yapıyor. T40 sahip olduğu ultra yüksek çözünürlüklü 12 mp kamerası ile 10 dakikada 66 dekara kadar alanın 3 boyutlu haritalamasını da yapabiliyor. Çift atomize püskürtme diski ile T40, meyve bahçeleri için de en doğru tarım dronu olarak dikkat çekiyor. Ergonomik ve yenilikçi bir uzaktan kumandaya sahip olan T40, bu özelliği ile alçak irtifalarda uçuşların kolaylıkla yönetilmesini sağlıyor.

Dronların tarımda başlıca tercih edilme sebepleri

Traktör kullanımına bağlı akaryakıt masrafı ortadan kalkar.

Zirai ilaçlama dronu kullanımı sayesinde eşit ve dengeli biçimde uygulanan tarımsal ilaçlama ürünleri, hedef hastalık veya zararlı mücadelede maksimum etkiyi gösterir.

Kullanılan zirai kimyasalların azalmasını, uygulayıcıların sürekli olarak tarım ilacı temasına maruz kalmamasını sağlar.

Tarımsal girdi maliyetlerini düşürür. İşçilik, demirbaş amortismanı, işletme masrafları gibi pek çok girdi kaleminde düşüş sağlanırken; bakım onarım, yedek parça bulundurma gibi zorunluluklar da ortadan kalkar.

Geleneksel püskürtme yöntemlerine kıyasla %95 oranında su tasarrufu sağlanırken, maliyetlerde de %50-60 oranında azalma olur.

Zirai ilaçlama dronları uzun ömürlüdür, bakım maliyeti düşüktür ve parçalarının değiştirilmesi kolaydır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP