Egepol’den 3 Yılda 2 Bin 500 Obezite Ameliyatı

Egepol’den 3 Yılda 2 Bin 500 Obezite Ameliyatı

ABONE OL
Ağustos 1, 2024 07:55
Egepol’den 3 Yılda 2 Bin 500 Obezite Ameliyatı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya genelinde 100 milyar dolarlık sağlık turizmi pastasından aldığı payı artırmak için yatırım ve teknolojik alt yapı çalışmalarını hızlandıran Türkiye’de özel sağlık kuruluşlarının bu alandaki başarıları geleceğe dair umutları büyütüyor.

Sağlık turizminde en fazla yapılan operasyonlar arasında olan obezite ameliyatlarında Türk sağlık kuruluşları ve Türk hekimleri de deneyim ve başarılarıyla tercih ediliyor.

Son yıllarda gerçekleştirdiği yatırımlarla sağlık turizmi sektöründe önemli oyunculardan biri haline gelen Egepol Hastaneleri’nde 2 bin 500’üncü obezite ameliyatı da başarıyla gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Emin Lapsekili ve Doç. Dr. Ümit Alakuş tarafından tüp mide operasyonu uygulanan İskoç Vicki Macdonald (37), Egepol’de son 3 yılda obezite tedavisi gören 2 bin 500’üncü hasta oldu.

Doç. Dr. Emin Lapsekili ve Doç. Dr. Ümit Alakuş, bir şirkette yönetici pozisyonunda çalışan ve 116 kg ağırlığında iken tüp mide ameliyatı olan Macdonald’ın bir yıl içinde 50 kg vermeyi hedeflediğini açıkladı.

Grup bünyesinde hizmet veren Egepol International ile sağlık hizmeti kalitesinde ve hasta güvenliğinde dünya çapındaki sağlık kuruluşları arasında en üst ligde olduğunu belgeleyen JCI sertifikasıyla hizmet veren Egepol Hastaneleri’nin, istikrarlı yatırımlarının meyvesini topladığını belirten Kurucu Başhekim ve Egepol Sağlık Grubu Başkanı Dr. Nuri Nasır, “Ağırlıklı olarak, Birleşik Krallık, Kanada ve Arap ülkelerinden hastalar başta bariyatrik cerrahi, plastik cerrahi, ortopedi ve kanser tedavisi olmak üzere çeşitli branşlarda bizi özellikle tercih ediyor. Egepol Hastaneleri olarak, uluslararası sağlık fuarlarına katılım, dijital pazarlama (meta), sağlık turizmi acenteleri ve yurt dışındaki sağlık kuruluşları ile işbirliği, uluslararası sertifikasyon ve akreditasyon, hasta referansları ve yorumlarıyla çok dilli iletişimi kullanıyoruz. Düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz roadshow etkinlikleriyle tanıtım faaliyetlerimizi güçlendiriyoruz. Bu stratejilerle, Egepol Hastaneleri olarak uluslararası bilinirliğimizi artırıyor ve yabancı hastaların tercih ettiği bir sağlık köprüsü olmayı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Sağlık turizminde yeni hedef pazarları arasında Kuzey Afrika ve Güney Amerika bölgeleriyle ABD’nin bulunduğunu hatırlatan Nasır, “Bu bölgelerde sağlık hizmetlerine olan talep artışını karşılamak ve güçlü bir varlık oluşturmak için etkili tanıtım ve işbirlikleri yapmayı planlıyoruz. Bu stratejilerle, uluslararası alanda daha geniş bir hasta kitlesine ulaşmayı ve sağlık turizminde lider kuruluşlardan biri olmayı hedefliyoruz” dedi.

resimaltı soldan sağa: Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ümit Alakuş, Vicki Macdonald ve Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Emin Lapsekili

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP