Yeni salgın hızla yayılıyor: Şarbon paniği

Yeni salgın hızla yayılıyor: Şarbon paniği

Dünya, corona virüsü salgınının etkilerinden halen kurtulamazken yeni bir salgın hastalık endişesi giderek büyüyor...

ABONE OL
Aralık 12, 2023 17:15
Yeni salgın hızla yayılıyor: Şarbon paniği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Küresel dünyada salgın hastalık paniğinin biri bitip diğeri başlarken yeni bir hastalığın Avrupa’da tespit edilmesi büyük endişe yarattı…

Bilim insanları genelde Afrika ülkelerinde görülen şarbonun Avrupa’da da tespit edildiğini ve ufak bir kasabada birçok insanın ölümüne sebep olduğunu duyurdu.

İlk olarak 1752’de tespit edilen şarbonun Zambiya’da birçok kentte ve bölgede görüldüğü açıklandı. 20 Kasım itibariyle 684 insanda tespit edilen şarbon virüsünün insanların yanı sıra besi hayvanlarına da zarar verdiği belirtildi.

Hayvanlardan insanlara bulaşabilen ve corona virüsü salgınıyla etkisini artıran hastalıklardan biri olarak kayıtlara geçen şarbonun en son yaz aylarında Romanya’da görüldüğü belirtildi.

Henüz bu hastalığın Afrika haricinde ciddi bir yayılım göstermediği belirtilirken Dünya Sağlık Örgütü, “Risk altındaki bölgeler Zambiya, Angola, Botsvana, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Uganda, Zimbabve, Tanzanya, Mozambik, Malavi ve Namibya” açıklamasını yaptı. Yetkililer nehir kenarına uygun bir şekilde gömülmemiş hayvan kalıntılarının hastalığın yayılmasına sebep olabileceğini de açıkladı.

Yiyecek-içeceklerden ya da hastalanmış hayvanlarla temastan bulaşan bu hastalığın birçok belirtisi bulunuyor. Hasta bir besi hayvanının etinin pişirilmeden tüketilmesinin de hastalığın bulaşmasına sebep olduğunu belirten uzmanlar hastalığın belirtilerini de aktardı.

ŞARBONUN BAZI BELİRTİLERİ

– Nefes darlığı

– Mide bulantısı

– Boğaz ağrısı, ateş, halsizlik

– Kas ağrısı

– Baş ağrısı

– İshal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP