Adana il başkanı Anıl Tamburoğlu; tüm merkez ilçe örgüt başkanlarıyla 12 Haziran 2026 tarihinde il başkanlığına çağırarak; yeni gelişmelerde birlikte yol yürüyüp yürüyemeyeceğini sorar. Çukurova, Yüreğir ve Sarıçam ilçe başkanları ‘’ her alanda birlikte olduklarını belirtir.’’
Seyhan ilçe başkanı ben CHP’den ayrılmam; partim de kalarak kendi doğrularımla çalışmalarıma devam ederim der.
Gerekçesini genel başkanlar gelip geçicidir. Kalıcı olan CHP örgütüdür. Koşullar ne olursa olsun CHP’de kopmadan siyaset yapmanın doğru olduğunu düşünüyorum der. Adana İl başkanının yaptığı toplantı gösterdi ki Özgür Özel ve ekibi CHP’den ayrılarak yeni partiye geçme hazırlığının hızlandırdığını! Yapılan toplantıyı takip eden ‘’Kurtuluş CHP’de’’ platformunun sözcüleri, Mekin Şahin ve Arkadaşı Cihangir Tümtürk tepki gösterdi.
Yaptıkları açıklama da ; ’’Türkiye’nin demokratik geleceği açısından ihtiyaç duyulan şey, kişisel hesaplaşmalar değil; ilkeler, programlar ve halkın gerçek sorunları etrafında şekillenen bir siyasal mücadeledir. İl başkanının görevi partiyi bölme gayreti olmamalı. Onun görevi partiyi büyütecek çalışma ve çabayı göstermek olmalıdır. Çalışmak istemiyorsa CHP kültürüne yakışanı yaparak; CHP Adana il başkanlığından hemen istifa etmektir’’ dediler.
Her şeyden önce her üye CHP kimliğine sahip çıkmalı ve ilke ve ideoloji zemininden uzaklaşan çabalara karşı dik durarak haklı mücadelesini sürdürmeye Adana CHP kamuoyunu çağrı yaptılar.