" />

DSP Yüreğir İlçe Başkanı Ayhan Ağdaş: “Emekliler Açlığa Mahkûm Edilemez”
  • KozanBilgi.Net
  • Adana
  • DSP Yüreğir İlçe Başkanı Ayhan Ağdaş: “Emekliler Açlığa Mahkûm Edilemez”

DSP Yüreğir İlçe Başkanı Ayhan Ağdaş: “Emekliler Açlığa Mahkûm Edilemez”

ABONE OL
Aralık 16, 2025 13:16
DSP Yüreğir İlçe Başkanı Ayhan Ağdaş: “Emekliler Açlığa Mahkûm Edilemez”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
ADANA – Demokratik Sol Parti (DSP) Yüreğir İlçe Başkanı Ayhan Ağdaş, Türkiye genelinde ve Adana özelinde emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek, acil çözüm çağrısında bulundu. Ağdaş, mevcut maaşların hayat pahalılığı karşısında eridiğini belirterek, emeklilerin insanca yaşam hakkının görmezden gelindiğini söyledi.

Ayhan Ağdaş yaptığı açıklamada, emeklilerin yıllarca çalışıp ülkeye değer kattığını vurgulayarak, “Bugün emeklilerimiz kira, gıda, sağlık ve ulaşım giderlerini karşılayamaz hale gelmiştir. Emekli maaşları, temel ihtiyaçları dahi karşılamaktan uzaktır. Bu tablo sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmamaktadır” dedi.

“EMEKLİ MAAŞLARI AÇLIK SINIRININ ALTINDA”

Ağdaş, en düşük emekli maaşının açlık sınırının altında kaldığını ifade ederek, “Emekliler pazardan file dolduramıyor, eczaneden ilaç alamıyor. Birçoğu torununa harçlık veremediği için mahcubiyet yaşıyor. Bu kabul edilemez” diye konuştu.

Demokratik Sol Parti (DSP) Yüreğir İlçe Başkanı Ayhan Ağdaş

DSP’NİN EMEKLİLER İÇİN TALEPLERİNDEN BAHSETTİ

DSP Yüreğir İlçe Başkanı Ayhan Ağdaş, emeklilerin rahat bir nefes alabilmesi için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:

En düşük emekli maaşı, en az açlık sınırının üzerine çıkarılmalıdır.İntibak düzenlemesi yapılarak, emekliler arasındaki maaş adaletsizliği giderilmelidir.Bayram ikramiyeleri, günün ekonomik koşullarına uygun şekilde artırılmalı ve yılda en az iki maaş tutarında olmalıdır.Sağlıkta katkı payları ve ilaç farkları emekliler için kaldırılmalıdır.Elektrik, su, doğalgaz ve ulaşımda emeklilere özel indirimler kalıcı hale getirilmelidir.Emeklilerin sendikal ve örgütlü mücadelesinin önü açılmalıdır.

“EMEKLİLER SADAKA DEĞİL, HAKLARINI İSTİYOR”

Ağdaş, emeklilerin sadaka değil, alın terinin karşılığını talep ettiğini vurgulayarak, “Emekliler bu ülkenin yükü değil, temel direğidir. DSP olarak emeklilerin onurlu yaşam mücadelesinin yanındayız. Yüreğir’den yükselen bu sesin Ankara’da duyulması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
DSP Yüreğir İlçe Başkanlığı’nın önümüzdeki süreçte emeklilerin sorunlarını gündemde tutmak için saha çalışmaları ve kamuoyu bilgilendirmeleri yapacağı bildirildi.

www.kozanbilgi.net internet sitesinde yayınlanan yazı, haber ve fotografların her türlü telif hakkı KozanBilgi.Net'e aittir. İçerikleri kaynak göstererek alabilirsiniz.



Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.