Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluğunu anlatan animasyon filminin yapımcısı filmin gösteriminin engellendiğini duyurdu.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluğunu anlatan animasyon filmi Mustafa’nın yurtdışı gösterimlerinde engellemelerle karşılaşıldı. Filmin yapımcısı Kamuran Ayna, “Tüm dağıtımcılar sinema salonları tarafından kendilerine ulaştırılan rahatsızlıkları dile getirmeye başladılar bir anda. Sonuç olarak şuan Avrupa’da filmimizi gösteremiyoruz” açıklamasını yaptı.
Cumhuriyet’ten Can Uğur’a konuşan, filmi yapımcısı Kamuran Ayna Avrupa’da engellendiklerini, vizyona alınmadıklarını belirtti. Ayna, film tanıtımına başlamalarından hemen sonra Avrupa’da Ermeni lobisi tarafından engellenmeye çalışıldıklarını söyledi.
Kamuran Ayna, “Avrupa’da milyonlarca yurttaşımız yaşıyor. Oradaki evlatlarımızın da ülkelerinin kurucu önderi olan Atatürk’ü tanımaya hakları olduğu gerçeğinden yola çıkarak Avrupa gösterimlerine dair girişimlerde bulunduk. İlk başta aldığımız çok olumlu tepkiler ve destekler, vizyon tarihi yaklaşırken adeta tersine döndü” dedi.
Ayna şu ifadeleri kullandı:
-Dağıtımcılarla ön anlaşmalar yaptıktan sonra her gün başka bir ülkeden telefon aldık.
-Tüm dağıtımcılar sinema salonları tarafından kendilerine ulaştırılan rahatsızlıkları dile getirmeye başladılar bir anda. Sonuç olarak şuan Avrupa’da filmimizi gösteremiyoruz.
1
Kozan’ın Değerli İş İnsanlarından Eyüp Göçer’i Kaybettik
2
Başkan Tanburoğlu: “Cumhuriyet Halk Partisi korkmaz, sinmez, geri çekilmez!”
3
CHP de değişimin ayak sesleri
4
Adana sel oldu, Zeydan Karalar’a sahip çıkmak için Uğur Mumcu Meydanı’na aktı
5
Zeydan Karalar için Silivriye’de noktalanacak Özgürlük Yürüyüşü başladı…