KAMUOYUNA VE MECLİSE AÇIK ÇAĞRI – MANİFESTO

KAMUOYUNA VE MECLİSE AÇIK ÇAĞRI – MANİFESTO

Kozan Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nevra ÜNLÜ sokak hayvanları için kısırlaştırılma ile uyutulmasına ilişkin bir manifesto yayımladı. Başkan Nevra Ünlü'nün manifestosu şöyle;

ABONE OL
Haziran 1, 2024 15:33
KAMUOYUNA VE MECLİSE AÇIK ÇAĞRI – MANİFESTO
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiyemizde en batıdan en doğuya kadar her ilde mutlak gönüllüler ve stklar olusmuş durumdadır. En az 1, hayvan saha gönüllüsü olmayan bölgelere ise öldürülmeleri yerine sahasını yapmak üzere göç edecek gönüllülerle doludur.

Öncelik ÜRETİM VE ÜREMENİN DURDURULMASIDIR..

Bazı [birden fazla] stklarımız ise sıfırdan tümden karakteristik anlamda süreci başlatabilecek, 7 bölgede ayni anda yönetebilecek, hayvan saha uygulamalarını kamuoyu üzerinde de olumlu yansımalarını sağlayacak güçtedir.

İş böyle ki ülkemizde mahalle temsilcilerinin oluşturulmasında küçük küçük ölçeklerde olacakları için yönetilmeleri de kolaydır.

Veya tahsis edilecek alanlarda büyük bölümlerle kafes yerine doğal ortamlarında yaşatılabilinmeleri de mümkündür.

Meclisimizden, hayvan saha uygulamalarını fiziki şartlar, teknik personel, alan destekleri ile bölge bölge hayvan saha gönüllülerine devrini talep ediyoruz.

Bu kısırlastırmaların da disiplin içinde yapılmasını ve sahada önce dezavantajlıların [asosyal veya kendini idame edemeyeceklerin] gönöllöler tarafından tespiti ve uhdelerine almaları ve tüm sahanın kimliklendirilmesi ve aşılanması demektir.

Hükümetin sokak hayvanlarını topluyoruz ve “ülke şartları gerçeğidir ki” işkence ile modern ve etik olmayan yollarla öldürecegiz demektir bu.

Ve dahi toplumda şiddete egilimli binlerce erkek ve kadının köpeklere işkence ve ülke sathında öldürmelerine neden olacaktır. Toplumda yargıya da yansımış vakalar da, olanların ve olacakların ispatıdır.

Genel yonetimin ve meclisin öldürmeyecegiz gönüllülerine sevenlerine baktıracağız ifadesi ve davranışı, toplumun kötücül olan şahıs ve grupları için şiddet yanlısı olunmadığının ve şiddetin vahşetin katliamin hoş karşılanmayacağının da çok önemli bir işareti olacaktır.

Toplumda barış ve huzurun tesisi için hayvan haklarında da ortak paydada buluşulmalıdır.

Bu ana kadar bu çözümün ülke çapında yapılamamış uygulanamamış olmasının ana nedeni BELEDİYELERİN ASLİ GÖREVİ OLAN “KISIRLAŞTIRMAYI” YAPMAMALARIDIR..

KURULUŞLAR TARAFINDAN YEREL İDARELERİN GÖNÜLLÜLERLE ÇALIŞMAMA DİRENCİ VE BARINAK PERSONELLERİNİN DE SÜRGÜN EDİLENLERDEN OLMASI NEDENİ İLE BUGÜN BU NOKTAYA GELİNMİŞ BULUNULMAKTADIR..

Türkiye bir canlinin türü ne olursa olsun katliamlarla anilmamasi gereken kiymetli bir toplumdur.Vicdanli bir toplumdur..

Hayvan Hakları Saha Uygulamalarını hükümet / meclis desteği ile AŞKİNAN ÇALIŞAN GÖNÜLLÜLERİNE/STKLARINA VERİNİZ!
Saygılarımla..

Kozan Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı
Nevra ÜNLÜ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP