DOLAR

%
EURO

%
ALTIN(gr)

%
BİST 100

9716.77

%
Asgari ücrete zam yok garantili projelere var

Asgari ücrete zam yok garantili projelere var

‘Her yıl iki kat ödenek ayrılıyor’: CHP’li Deniz Yavuzyılmaz, “Tasarruf tedbirlerinden muaf tutulanlar her zamanki gibi köprü işletmecileri oluyor. Her yıl Hazine bu projeler için bir önceki yıla göre 2 kat fazla ödenek ayırıyor” dedi.

ABONE OL
Haziran 30, 2024 08:39
Asgari ücrete zam yok garantili projelere var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başak Kaya

İktidar, asgari ücrete ara zam kapısını kapatırken, köprü müteahhitlerine ise temmuzda kur ayarı geliyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, “İktidar, yap-işlet-devret projelerinde şirketlerin kur kaybını dert edindi. Çalışanı duymuyor, dolarları üç beş şirkete aktarıyor” dedi.  “Osmangazi Köprüsü, Çanakkale Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya Tüneli’nde garantiler ilk 6 ay için Hazine, işletmeci firmalara 18 milyar 593 milyon TL ödedi” ifadelerini kullanan Yavuzyılmaz, 1 Temmuz’da geçiş ücretinin Osmangazi Köprüsü’de 1.808 TL, Çanakkale Köprüsü’nde 740 TL, Avrasya Tüneli’nde 213 TL ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde 180 TL olacağını belirtti.

Yavuzyılmaz, “Her araç için fark ödemesi Osmangazi Köprüsü’nde 1.409 TL, Çanakkale Köprüsü’nde 321 TL, Yavuz Sultan Selim Köprüsünde 131 TL ve Avrasya Tünelinde 101 TL olacak” dedi. Yavuzyılmaz, yıl sonunda bu projelere Hazine’nin ödeyeceği tutarın 37 milyar TL’yi geçeceğini aktardı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP