Sir ağda hakkında temel bilgiler

Sir ağda hakkında temel bilgiler

ABONE OL
Nisan 16, 2024 05:32
Sir ağda hakkında temel bilgiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sir Ağda Nedir?
Sir ağda, çam ağaçlarından toplanan farklı reçinelerin, balmumu, yağlar gibi diğer maddelerle karıştırılıp bir takım işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen kuvvetli bir ağdadır.

Klasik Ağdadan Farkı:
Ana maddesi şeker olan klasik ağdanın aksine, sir ağda reçineden yapıldığı için hem çok daha kuvvetli ve etkilidir, hem de kesinlikle kıl köklerini beslemez. Düzenli ve uzman tarafından uygulandığında istenmeyen tüyleri seyrekleşir, cılızlaştırır, çıkış süreleri uzatır.

Sir Ağda, hazırlanışının kolaylığı, hazırlık ve işlem süresinin kısalığı, bol çeşit imkanının bulunması, ardından duş gerektirmemesi (su ile değil yağ ile çözülür), daha hijyenik ve sağlıklı oluşu, profesyonel kullanıma yönelik olması ile de klasik ağdadan daha kullanışlı bir yöntemdir.

Ne Kadar Etkili?
Sir Ağda, çok kuvvetli bir ağda türüdür, en kısa tüyleri dahi kökünden, kılı besleyen yağ kesesi ile beraber alır. Kılların tekrar çıkma süreci uzar; yeni çıkan kıllar zaman içerisinde gitgide daha zayıflar ve cılızlaşır.

Ne Kadar Güvenilir?
Bitkisel ve son derece hijyeniktir. Sirağda yapılırken kullanılan, kartuş ağda, spatulalar ve ağda kağıtları tek kullanımlık olduğundan, kişiye özel hijyenik uygulama sağlar. Üstelik, sir ağda kılı kökünden alan diğer yöntemlere nazaran daha ağrısız ve acısızdır.

Riskleri Nelerdir?
Eğitimli, deneyimli ve profesyonel uzmanlar tarafından, kaliteli ürünlerle doğru uygulandığında ve birkaç unsura dikkat edildiğinde hiçbir risk içermez. Batık, leke, morarma yapmaz. Hemen arkasından hafif kızarıklık, tahriş ve irritasyon normal olsa da, cildi ağda sonrası rahatlatacak ürünlerden ve yoğun pudralı sir ağda çeşitlerinden yararlanılarak rahatsızlıklar en aza indirilebilir ve önlenebilir

Kartuş Sistem Kol altı Sir Ağda Uygulaması

UYGULAMA
Sir ağda, üretildikten sonra ya kartuş dediğimiz kendiliğinden döner başlıklı plastik tüplere ya da konserve dediğimiz metal kutulara doldurulur. Sir ağda sistemleri, Kartuş Sistem ve Konserve Sistem olarak ambalajına göre isimlendirilir. Aynı maddeyi içermekle beraber, bu iki sistemin uygulamada farklılıkları bulunmaktadır.

KARTUŞ SİSTEM
Kartuş Sistemde, sir ağda, 100 ml. ürün içeren plastik tüplerin içerisindedir ve döner başlıkları sayesinde uygulama yapılır. Ağda, kartuşun döner başlıklarından incecik akar ve sürülür. Uygulama yapılacak yüzeyin genişliğine göre, pek çok firmanın farklı boyutlarda başlıkları olan kartuşları mevcuttur. Bacak, kol, karın, sırt gibi geniş yüzeyler için büyük, kol altı, kasık gibi daha küçük yüzeyler için küçük, kaş, bıyık gibi şerit halinde çalışılacak yüzeyler için mini başlıklar bulunur.

Kartuş sistem, özellikle bacak gibi düz ve geniş yüzeylerde son derece pratiktir. Çabuk ve hijyenik uygulama fırsatı sunar. Kartuşlar tek kullanımlık olduğu için müşteriye özel ve son derece hijyeniktir.

KONSERVE SİSTEM
Konserve Sistemde, sir ağda 800 ml. ürün içeren metal kutuların içerisindedir ve spatula yardımı ile uygulanır.
Konserve Sistem, uzmanın spatula ile daha özgür çalışma yapabilmesine olanak tanıdığından, kartuşla girilmesi pek mümkün olmayan oylumlu, girintili, çıkıntılı yüzeyler tercih edilir. Tüylerin çok uzun olup kartuş başlığına dolanması durumunda ve küçük bölgelerin çalışılması için de konserve sistem uygundur.

KOMBİNE SİSTEM
Profesyoneller için her iki sistemin de bir arada kullanılabildiği kombine ısıtıcılar da bulunmaktadır

SİR AĞDA ÇEŞİTLERİ VE UYGULAMA ÖNCESİ

Geçen sayımızda, sizlere sir ağda ile ilgili temel bilgileri aktarmış, sir ağdanın özelliklerini ve farklı sistemlerini (kartuş, konserve ve kombine sistemler) tanıtmıştık. Bu bölümde ise sir ağda çeşitlerini, sir ağda işleminde pudranın işlevini, bölgeye göre ağda seçimini ve sir ağda yapılmayan cilt ve durumları göreceğiz.

SİR AĞDA ÇEŞİTLERİ Ana maddesi reçine olan sir ağdaya, kıvam artırıcılar, yağlar, bitkisel özler, aromalar, vb. katılarak farklı ağda çeşitleri elde edilmesi mümkündür.
Her ne kadar iyi bir uzman, sadece klasik natürel ağda ile işlem yapabilse de, hem işinize renk katmak, hem hizmet yelpazenizi genişletmek için ürün çeşitlemesinde bulunmak, şüphesiz farklı alışkanlıkları, beğenileri, tercihleri olan müşterilerinizi daha çok memnun edebilmenize ve farklılık yaratabilmenize yardımcı olacaktır.
Yine de, sir ağdada asıl çeşitleme kullanılan pudra miktarı ile yapılır. İster kartuş olsun, ister konserve, sir ağdalar, içerdikleri pudra miktarına göre 3 ana grupta toplanır:
Pudrasız Ağdalar: Hiç pudra içermezler. Şeffaf olurlar. Natürel ağda olarak da bilinirler. Uygulamadan önce temiz cilt üzerine talk pudrası serpilmesi tavsiye edilir.

İnce Pudralı Ağdalar (Az Pudralı Ağdalar): Az miktarda pudra veya eşdeğer kıvam artırıcı (örneğin titanyum dioksit) içerirler. Bu sayede, pudralama yapmaksızın direkt temiz cilt üzerine uygulanabilirler. Yine de, hassas cilt ve bölgelerde ince bir kat pudralama tavsiye edilir.
Kalın Pudralı Ağdalar (Çok Pudralı Ağdalar): Bol miktarda pudra veya kıvam artırıcı madde içerirler. Böylelikle cilde hiç pudralama yapmadan direkt tatbik edilebilirler; hassas bölge ve ciltlerde daha toleranslı sonuç verirler.

Pudralı ağdalar, pudrasız ağdalara nazaran daha koyu kıvamlı olurlar; daha az akıcı sürülürler; daha geç ısınıp daha çabuk donarlar. Eşit alanı ağdalamak için kullanılan pudralı ağda miktarı, pudrasız. ağdadan daha fazla olur. Öte yandan, pudralı ağdalar özellikle hassas cilt ve bölgelerde daha güvenilir ve rahat uygulama imkanı tanırlar.

Sir Ağdada Neden Pudra Kullanılır?
Sir ağda, çok kuvvetli bir ağdadır. Cildimiz ve kıllarımız ise birbirine çok ben zer yapıdadır. Sir ağda kılları kavrarken cilde de çok iyi yapışır. Bu sebeple, sir ağda uygulamasında, cildi korumak için önden pudralama yapılır ve/veya pudralı ağdalar tercih edilir.

AĞDA SEÇİMİ

Hangi Bölgeye Hangi Ağdayı Kullanmalıyız?
Herkesin cilt yapısı ve hassasiyeti farklı olduğu gibi, cildimiz de her yerde aynı hassasiyeti göstermez. Genellikle, açık renk tenli insanların ciltleri, dış etkenlere esmer insanlara nazaran daha fazla tepki gösterirken, kasık, kol altı veya yüzümüzdeki deri, bacağımıza nazaran daha hassastır.

Sir ağda uygularken dikkat edilecek husus cildin ve/veya bölgenin hassaslaştıkça sir ağdadan önce temiz cilt üzerine uygulanan pudra miktarının veya kullanılan ağdanın içerdiği pudra miktarının da artması gerektiğidir.

Bir başka deyişle, bacak gibi bölgelerde pudrasız bir ağda kullanılabilirken, göreceli hassas bölgelerde, örneğin yüz, kol altı ve bikini bölgesinde pudralı ağdaların tercih edilmesi, pudra yok ise alta bol pudralama yapılması tavsiye edilir.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Hangi Durumlarda Sir Ağda Yapılmaz?

• Açık yara, kesik, çizik olan
• Enfekte olmuş, iltihaplı,
• Tahriş olmuş, yıpranmış
• Yanık (güneş yanığı dahil)
• Cilt rahatsızlıkları bulunan (mantar, egzama, vb.)
• Aşırı hassasiyeti bulunan ciltlere sir ağda yapılmaz.
• Et benleri, sivilceler, yara kabuklarının üzerine sir ağda yapılmaz.
• Mukoz dokuya, meme başlarına ve etrafındaki kahverengi bölgeye, genital bölgeye (dış üreme organları), göz çevresine sir ağda uygulanmaz.
• Varis hastalarının, şeker hastalarının ve hamilelerin sir ağda uygulaması öncesi doktorlarına danışmaları tavsiye edilir.
• Sir ağda aynı yere iki defa sürülmez, yapıştırılmaz ve aynı yere aynı 24 saat içinde sir ağda uygulanmaz. Çünkü çok güçlü olan sir ağda, aynı yere iki defa sürülür ise cildi tahriş edebilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP