Muğla Şifalı Su ve Kaplıcaları

Muğla Şifalı Su ve Kaplıcaları

ABONE OL
Nisan 20, 2024 17:36
Muğla Şifalı Su ve Kaplıcaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçabükü Suyu: Sıcaklık 12°C

Bodrum İlçesi’ndedir. Soğuk olduğu için müshil olarak içilir. Orta tuzlu bir sudur. Bağırsak görev bozukluklarında kullanılır.

Asın İçmesi: Sıcaklık 16°C

Milas ilçesi’ne 20 km uzaklıkta küllük yakınındadır. Bağırsak rahatsızlıklarında faydalıdır.

Bahçeburun Madensuyu

Milas ilçesi’ne 10 km uzaklıkta Beşparmak Dağı eteklerinde kaynar. Mide barsak karaciğer hastalıklarına iyi gelir.

Belceğiz İçmeleri

Fethiye ilçesi’ne bağlı Ovacık Köyü’ne 5 km uzaklıkta deniz kenarındadır. Denize doğru inen kayalardan çıkan üç kaynağı vardır. Bunlar Kırdak İçmesi Beldeniz İçmesi ve Ölüdeniz İçmesidir. Her üç içme de müshil olarak etki yapar. Karaciğer safrayolları rahatsızlıklarında iyi sonuç verir.

Bözük (Girme) Kaplıcası: Sıcaklık 35°C

Yatağan ilçesi’ne bağlı Bağyakası Köyü yakınındadır. Granit kayalıkların içerisinden kaynar. Bol karbondioksitli bir sudur ve içimi çok hoştur. Suyun sıcaklığı 35 derece olmasına rağmen CO2 tanecikleri vücudu kapladığı için derinin reaksiyonu şiddetli olur ve cilt kızarır.

Sodyum bikarbonatlı kalsiyum ve karbondioksitli bir sudur. Karaciğer safrakesesi mide ve sindirim sistemi hastalıklarına şifa sağlar.

Gebeler Kaplıcası: Sıcaklık 355°C

Fethiye ilçesi’ne 30 km uzaklıkta Gebeler Köyü’ndedir. Sular üç mağaradan kaynar. Mağaranın dibinde doğal havuzlar vardır. Arazinin meyilli olması nedeniyle bu üç kaynağın derinlikleri değişiklik gösterir. Denizden 50 m yüksekliktedir.

Kaplıcanın suları acı tuzlu bikarbonatlı alkalin sulardır. Mide bağırsak karaciğer safrakesesi deri ve romatizma hastalıklarına iyi gelir.

Gölenye İçmesi: Sıcaklık 165°C

Marmaris’e 10 km uzaklıktadır. Sodyum klorür ve mağnezyum sülfatlı sulardandır. Bağırsak hastalıklarına faydalıdır. Müshil etkisi yapar.

Hayırlı İçmesi: Sıcaklık 20°C
Yatağan ilçesi yakınında Muğla-Aydın yolu üzerindedir. Karbondioksit gazı bulunduğundan gazlı saf sodyum bikarbonatlı sulardandır. Mide ve karaciğer hastalıklarına özellikle önerilir.

Kalemye İçmesi: Sıcaklık 195°C

Fethiye ilçesi’ne 160 km uzaklıkta güzel bir koyun kenarındadır. Suyun güneş doğmadan önce içilmesi alışılmış bir gelenektir.

Sodyum klorür ve sodyum sülfatlı sulardandır. Karaciğer yetmezliği safrayolları ve iltihapları taşları bağırsak hastalıklarına çok yararlıdır. Suyun kokusu yoktur ve içimi çok güzeldir.

Karaada Ilıcası: Sıcaklık 32°C

Bodrum’a 4 mil uzaklıktaki Karaada’dadır. Kayalar arasından çıkar. Romatizmalılara kadın hastalıklarına iyi gelir. İçildiğinde müshil etkisi vardır.

Köyceğiz Kaplıcaları ve İçmeleri:

A) Kokargirme Ilıcası Sıcaklık 38°C: Ölemez Dağı eteklerinde 6 yerden kaynar. Kükürtlü sulardandır. Romatizma nevrit kadın hastalıklarında faydalıdır.

B) Çavuş Ilıcası Sıcaklık 38°C: Ölemez Dağı eteklerinden kaynar. Kokargirme Ilıcası’na 15 dakika uzaklıktadır. İçmeye elverişli değildir. Banyo kürü ile romatizma nevralji ve kadın hastalıklarında faydalıdır.

C) Sultaniye Kaplıcası (Girmesi) Sıcaklık 39°C: Köyceğiz gölünün güzel bir koyu içinde bulunur. Su oldukça boldur. Hamamı ve konaklama yerleri vardır. Romatizma kadın hastalıkları ve metabolizma hastalıklarına iyi gelir.

D) Velibey Ilıcaları Sıcaklık 37°C: Köyceğiz gölü’nden 2 km uzaktadır. Kükürtlü sulardandır. Romatizma nevrit kadın hastalıklarında faydalıdır.

 

Sepetçiler İçmesi: Sıcaklık 18°C

Milas ilçesi’ne 12 km uzaklıkta Sepetçiler Köyü’ndedir. İçimi hoştur. Karaciğer safrayolları bağırsak hastalıklarında fayda sağlar.

Tavşanburnu İçmesi: Sıcaklık 18°C

Bodrum İlçesi’ne 5 km uzaklıkta Tavşanburnu denilen yerin yanında deniz kenarında kaynar. Sodyum sülfatlı bir sudur. Bağırsakların görev bozukluklarına yarar sağlar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP