Emrah Kozay Çukurova’da…

Emrah Kozay Çukurova’da…

ABONE OL
Nisan 4, 2024 21:07
Emrah Kozay Çukurova’da…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

OKTAY EROL

“Biz aldatılıyoruz” dememek için “gerekçe” bulmaya çalışıyorum! “İktidarın” yaptıklarını yerden yere vuran “muhalefet”, sanki hiçbir şey olmamış/ onlarca suçlamaları yapmamış gibi seçim öncesinde “aynı gerekçelere” sarılıyor! Yapmasanız bu denli, bu denli halkın algısıyla oynamasanız, daha işin başına geçmeden “bizi aldatıyorsunuz” denilmesine neden olmasanız; olmaz mı, çok şey mi istemiş olurum “özgür istenciyle” yönetenini belirleyemeyen bir seçmen olarak?

Anımsayın… “İktidarın” gerek milli eğitim, gerek ekonomi, gerekse diğer alanlarda “yeni” sorumluluk alanların “bir öncekinin” tüm çalışmalarını yok satacak biçimde davranıp, bir de “tersini” yapmasını “muhalefet” haklı olarak eleştiriyordu! Örneğin “nas” konusunda neler değişti de, “faiz” son bir yılda yedi/ sekiz katına çıktı, diye soruldu! “Faizi” indirmek için çırpınanlar da kendileriydi, çıkarmak için yerlerinde duramayanlar da kendileri! Eğitim konusu… Her “yenilenen” bakanın, kendinden öncesini sil/ baştan değiştirmesini anlayan oldu mu şu ana dek, haklı olarak! Aynı düşüncenin insanları yer değiştiriyor, her yeni gelen “eskiyi” yok sayıyor/ yadsıyor! Halkı “aldatmak” değil mi bu?

***

Çukurova, Adana’nın “en düzenli” kenti! Kent seçmenini diğer kentlerden ayıran birçok özelliği var. Sanatla ilgilenir, hayvan sevgisi ağır basar, müzik/ eğlence konularında sözü edilir, doğayı korur, esnafı/ iş insanı/ kamu çalışanı/ bürokratlar başka kentlerde çalışmış olsalar da Çukurova’da yaşamayı yeğler! Bunun en önemli nedeni, Çukurova’nın “kültürel yapısı” olarak değerlendirilir! Çukurova, baştan bu yana Chp’li seçmenin ağırlıkta olduğu, Chp’li belediyelerin yönettiği bir kenttir!

Buraya dek kimsenin diyeceği sözü yok kanımca! Bilindiği gibi, Chp kurultayının ardından “değişim” sözü vererek halkta ilk günler “heyecan” uyandıran Özgür Özel yönetimi, “aday belirleme süreci” başlamasıyla birlikte partiyi de, adayları da çıkmaza sürükledi! İki dönemdir Çukurova’da belediye başkan görevi yapan Soner Çetin’in, özellikle Adana Milletvekili Genel Başkan yardımcısı Burhanettin Bulut’un gösterdiği uğraşla “aday” yapılmayıp, Çetin’in şu ana dek “hiçbir olumsuz söz” kullanmadığı Emrah Kozay’ın “aday” gösterilmesi, günler geçmesine karşın yankısını sürdürüyor!

***

Şimdi daha mı iyi oldu? Emrah Kozay Chp’den, Soner Çetin İyip’ten Çukurova Belediye Başkan Adayı! Seçmen Kozay mı diyecek, yoksa Çetin mi? Kozay, Seçim Koordinasyon (Ecevit yaşasaydı “eşgüdüm” derdi, şiirsel tümcelerinin arasına koyarak) Merkezi açılışında, “ilk sözü” Belediye başkanı Soner Çetin’e gönderiyor, diyor ki: Çukurova’nın kronikleşmiş sorunlarını en kısa sürede çözeceğiz!

“Kronikleşmiş sorun” ne demek? Kentte var olan, uzun süreden beri yaşanan, değişmesi/ düzeltilmesi/ çözülmesi için çaba harcanmayan sorunlar… Çukurova’yı böyle tanımlıyor Kozay! Kozay Chp adayı, bu zamana değin burada görev yapan belediyeler de Chp’li! Sözüm ona, şimdiye değin Çukurova belediye Başkanları kentin sorunlarını görmedi, çözüm üretmedi, uğraş vermedi, tüm bu olumsuzlukları Emrah Kozay çözecek değil mi? Demokratik olmayan yolları aşarak karşımıza çıktığınız halkla alay mı ediyorsunuz, Chp seçmenini başka partilerin seçmenine mi benzetiyorsunuz; yapmayın!

Kozay’ın, açılışta yaptığı konuşanın yalnız bir tümcesi bu! İçerisinde birçok tümce “benimsenir” gibi değil! Geçmiş dönemleri yadsıyarak yol aldıkça, “iktidar” öykünmesi sürdükçe size destek “olmayı”, hiç düşünmem! Ayrıca, beş yıl önce Soner Çetin’e oy veren seçmenin karşısında olduğunuzu unutuyorsunuz; yapmayın!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP