Dudaklarınız gül mü olsun kelebek mi?

Dudaklarınız gül mü olsun kelebek mi?

ABONE OL
Ocak 3, 2024 19:48
Dudaklarınız gül mü olsun kelebek mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çoğu kadının hayali olan dolgun dudaklara kavuşmak imkansız değil. Doğal dolgu maddeleri kullanılarak yapılan dudakların kelebek, damla, gül gibi formları oluyor. Size de yüzünüze uygun bir form seçmek kalıyor!

Her kadın seksi ve güzel dudaklara sahip olmak ister. Bunun için de sağlıklı ve doğal dolgu maddelerine başvurulabilir. Medikal Estetik Uzmanı Dr. Mustafa Karataş; dudaklarda seksi ve sağlıklı bir görünüm için kullanılacak dolgu maddesi olarak hyalürank asit tercih edilmesini öneriyor ve “Hareketli ve yoğun damar yapısı nedeniyle dudaklar, dolgu açısından özel geliştirilmiş hyalüranik aside daha doğal bir tepki verir” diyor. Karataş, son günlerin en gözde dudak şekillerini anlattı…

GÜL DUDAK (ANGELINA JOLIE)

Gül stili dudak dolgusu; dudaklarında daha dolgun bir görünüm olmasını isteyen ancak bu görünüme estetik operasyon olmadan kavuşmayı dileyenlere göredir. Bu formun en iyi örneği Angelina Jolie’nin, en kötü örneği ise doğal olmayan silikon içeren madde ile yapılan Donatalle Versace’nin dudaklarıdır. Kişinin burun altından çeneye kadar olan kısmı yeterli mesafeye sahipse; gül dudak yüze hoş bir görünüm kazandırır. Ancak bu alan kısa ise dudaklar fazla kalın görünür. Kalın dudaklar ancak alt yüzü daha dar, elmacıkları belirgin ve çene hacmi yeterli olan kadınlarda uygulanabilir.

KELEBEK DUDAK (TAYLOR SWIFT)

Nadir rastlanan bir dudak formudur. Bu forma sahip dudaklar; güçlü ifadeli ve genç görünümlüdürler. Kadınlar genellikle ergenlik dönemlerinde bu tip dudak şekline sahiptirler; yaş ilerledikçe dudak dolgunluğu orta hattan yanlara doğru kayar. Bu formda üst dudaklar V şeklindedir; ‘Dudak kalbi’ dediğimiz üst dudak ortası ve alt dudağın ortası hafifçe dışa kıvrık ve kalındır. Eğer kişi bu tip dudaklara doğal olarak sahipse, yaşla kaybedilen hacim abartılmadan yerine konabilir. Dudağa sonradan bu şekil verilecekse; kişinin gülme açısı çok iyi ayarlanmalı ve diş yapısı çok düzgün olmalıdır. Üst dişlerin, alt dişin üstünde ve hafif uzun olması gerekir. Dozunda yapılan bir kelebek dudak uygulaması ile daha genç ve çekici bir görünüme de sahip olabilirsiniz.

KLASİK DUDAK (HALLE BERRY)

‘Klasik’ olarak nitelenen doğal görünümlü dudak dolgusu; yaşa bağlı olarak dudak volümünde azalma olan kadınlara, dudaklarının doğal formunu kaybetmek istemeyenlere önerilir. Amaç; dudağı büyütmek değil, sadece kaybolan hacmi tekrar kazandırmaktır. Burada kullanılacak hyalüranik asit dolgu uygulamalarında; aminoasit ve 5 ayrı vitamininden oluşan dolgular tercih edilmelidir.

DAMLA DUDAK (ANNE HATHAWAY)

Damla; alt dudakta olan ve iki adet gözyaşı damlasına benzeyen dudak şeklidir. Damla dudak; kelebek dudağın tersidir. Damla dudak formunda dudaklara sahipseniz; alt dudak kalınlığının tamamlayıcısının, düzgün ve parlak dişler olduğunu unutmayın. Diğer birçok dudak formu ile kombine kullanılan iki ters gözyaşı şeklindeki bu alt dudak yapısı genelde herkesin favorisidir.

HOLLYWOOD (MONICA BELLUCCI)

Hollywood stili dudak formu; kadınların çok tercih ettiği, alt ve üst dudağın dolgun olduğu ama abartılı olmadığı bir dudak şeklidir. Bu dudak şeklini daha çok sinema ve eğlence dünyasında tanınan ünlüler tercih eder. Bu dudak stilinde üst dudağın her bölümü doldurulur. Alt dudak da üste göre orantılı bir şekilde hacimlendirilir. Beğenilen ama genellikle çok az yüze yakışan bir formdur.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP