Bolu Şifalı Su Ve Kaplıcaları

Bolu Şifalı Su Ve Kaplıcaları

ABONE OL
Ocak 10, 2024 13:11
Bolu Şifalı Su Ve Kaplıcaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Berkikebir Madensuyu: Sıcaklık 14°C

Bolu’ya 15 km uzaklıkta Berkikebir köyü’ndedir. İçimi pek hoş nefis bir sofra suyudur. Karaciğer ve safrayolları hastalıklarına iyi gelir.

Bolu Kaplıcaları

Bolu İline 5 km uzaklıkta Aladağlar eteklerinde Karacasu köyündedir. Su iki ayrı kaynaktan büyük ve küçük hamama gelir.

Sularda en çok kalsiyum sülfat vardır. Banyo olarak romatizmal hastalıklarda kadın hastalıklarında buğulama (inhalasyon) ile nefes darlığı ve kalp hastalıklarında tansiyon düzenlemesinde içme olarak karaciğer ve safra yolları mide bağırsak hastalıklarında etkin şifa sağlar.

Çepni Madensuyu: Sıcaklık 21°C

Bolu’ya 5 km uzaklıkta Çepni köyü’ndedir. Su kaynak yerinden çam ağaçları arasında şelaleler oluşturarak akar. İçimi hoştur. Mide karaciğer safrayolları hastalıklarına şifa sağlar.

Çatak Kaplıcası: Sıcaklık 32°C

Göynük ilçesine 30 km uzaklıkta Çatak köyü yakınındadır. Bolca çıkan su üzerinde havuzlu bir hamam vardır. Çocuk felçleri yarım felçliler çok yarar görür.

Efteni Kaplıcası: Sıcaklık 43°C

Düzce’de Efteni Gölü’nün kıyısında Hacı Yakup Köyü’ndedir. Düzce’ye 20 km uzaklıktadır. Su bir dağ dibinden çıkarak bir hamama gelir.

Romatizma nevrit ve kadın hastalıklarına şifalı bir kaplıcadır.

Kocababas Kaplıcaları: Sıcaklık 37°C
Mudurnu ilçesine 5 km mesafede bulunan Kocababas köyü’ndedir. Çamlıklar arasında birbirinden ayrı üç kaynak vardır. Eski tesisler yıkılmış yenileri yapılmıştır. Sağlık Hamamı’nda iki havuz hizmet görür. Suların madeni azdır. Kalsiyum bikarbonat bulunur.

Banyosunda yarım felçliler nevrit mafsal tutuklukları yarar görür.

Derdin Kaplıcası: Sıcaklık 305°C

Düzce ilçesi Derdin Köyü’ne 10 km uzaklıktadır. Ormanlık bir yerden çıkar. Su hamamdaki havuzdan kaynar. Kaplıcaya Düzce’den iki tarafı ormanlık çok güzel bir yoldan gidilir. Klorür azdır CO2 gazı vardır.

Mide ve bağırsak rahatsızlığı ile asıl karaciğer ve safra yolları hastalıklarında ideal bir içmedir. Ilık banyosundan ayrıca faydalanılır.

Ömerler Madensuyu: Sıcaklık 13°C

Bolu-Düzce şosesi üzerinde Ömer Köyü’ndedir. Bolu’ya 16 km uzaklıktadır. Su ağaçlık bir yerdeki köyün kenarından çıkar. Güzel bir sudur. Mide rahatsızlıklarında karaciğer safra yolları hastalıklarına çok faydalıdır. İdrar yolları hastalıklarına çok iyi gelir. Tanınmış bir madensuyudur.

Sariot Kaplıcaları: Sıcaklık 63°C

Mudurnu İlçesi’ne 30 km uzaklıkta Ilıca Köyü’ndedir. Kaplıcanın etrafı çam ormanlarıyla kaplıdır. Birkaç yerden çıkan sular bir hamama gelir. Banyosu romatizmal hastalıklar nevraljiler kadın hastalıklarına faydalıdır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP