Aldatılma

Aldatılma

ABONE OL
Ocak 3, 2024 06:42
Aldatılma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Evlilik uzun sureli bir kosu oldugundan bu surec icerisinde taraflari bekleyen en büyük risklerden biridir, aldatilma. Aldatilan kisi yogun ofke, caresizlik, kirginlik, umitsizlik , sucluluk duygulari yasar. Ve bunlari kisa dönemde engellemek cok güctür.

Aldatilan esler, genelde tipik üc davranis bicimi sergilerler.

1-Aldatilmayi kabul etmeyerek mantiga bururler..”her erkek yapar”, “erkegin elinin kiri” tarzi düsüncelerle acilarini bastirmaya calisirlar. Esleri ile yüzlesmezler., bilmiyormus numarasi yaparlar.

2-Iliskilerini bitirirler.

3- Aldatiyi kabul ederler.Surekli bunun öfkesi ile yasarlar. Esleri ile yüzlesirler.Ancak iliskilerini bitirmezler.

Tüm iliskiler yalan, aldati, sadakatsizlik riski tasir.. Bu nedenle iliskilerimizi sorgularken bu olaylar bizim basimiza gelmezmis gibi davranmamali, esinizle bu olasiliklari tartismali ve olageldiginde nasil davranacaginizi birbirinize aciklamalisiniz.
Aldati, bir kez gerceklesti mi bu yakinliga cok fazla zarar verecektir. Yakinlik icin gereken güven zedelenecektir. Oysaki yakinlik icin dürüstlük, aciklik ve acik sözlülük gerekir. Aldatma, böylesi bir yakinligi imkansiz hale getirir. Dolayisyla ” bir kere ile birsey olmaz” mantigi terkedilmelidir. Biliyorsunuz ki bir kere yapilirsa bunun devami olacaktir.

Bunlari kabul ettikten sonra aldati ile nasil mucadele etmemiz gerekiyor?

1-Evlilik veya iliski yeniden sorgulanmali, beklentiler yeniden irdelenmeli, sadakata verilen anlam yeniden olusturulmalidir. Bu demektir ki, aldatiyi ogrenen es bunu hasiralti etmeden esi ile tartismali, gerceklerle yuzlesmeli ve beklentileri dogrultusunda iliskisini yeniden yapilandirmalidir.

2-Ihanet eden esler ancak tamamen dürüst davranarak eslerinde yeniden guven yaratabilirler. Bu nokta onemlidir. Kimse karsisindakini kücümsememeli ve “nasilsa anlamaz” mantigi ile hareket etmemelidir. Ihanet bize korkularimizle yüzlesme sansi verir. Bunu degerlendirmeliyiz.

3-“Kimiz, neyiz ve ne istiyoruz” “bir iliskiden neler bekliyoruz?” “iliskimizde neleri bulduk neleribulamadik . Bulduklarimiz devam etmek icin yeterli mi?” ” baskasini bulamama korkusundan miayrilamiyoruz yoksa gercekten seviyor muyuz?” ” duygusal acidan mi yoksa maddi acidan mibagimliyiz?

Bu sorulara verdiginiz yanitlar yasadiginiz iliski yi ve kendinizi yeniden degerlendirmenize yardimci olacaktir.

4-Unutmayiniz ki, hic bir iliski tek tarafin gonullulugu ve istegi ile yurumez. Cocukluk dönemlerimizde olusturdugumuz , gelistirdigimiz savunmalarimiz, olumsuz inanclarimiz iliskilerimizi daha da zorlastirir. Cinsellik ve ask farkli seylerdir, evlilik ise daha farkli. Esinizle “yola devam edip etmeme” konusunda acikca konusmali, onun da caba gostermesi gerektigini bilmelisiniz. Aksi halde size zarar veren iliskinizi bitirme konusunda daha cesaretli olmalisiniz.

5-Aldati bir dönüm noktasidir. Duygularinizi zedeleyenin ne oldugunu tespit etmeniz zor olabilir. Kendinizle yüzlestiginizde belkide asil korkunuzun yalnizlik oldugunu gorebilirsiniz. Üstesinden gelemediginizde cevrenizden yardim istemeyi unutmayiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP