Döllenme ve Hamilelik

Döllenme ve Hamilelik

ABONE OL
Aralık 5, 2023 17:23
Döllenme ve Hamilelik
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Döllenmenin gerçekleşmesi için, genellikle yumurtlamadan sonra 36 saat içinde cinsel birleşmenin olması gerekir..Yer çekiminden dolayı milyonlarca spermin kadının bedeninden kaçmasına ve milyonlarca spermin kadının bedeninden kaçmasına ve milyonlarca sperminde ölmesine rağmen, her boşalmada yaklaşık 2000 sperm vajinaya olan gezintilerini başarıyla tamamlar.

Döllenme cinsel birleşmeden yaklaşık bir saat sonra fallop tüplerinin üst kısmında gerçekleşir.Bunu izleyen bir kaç gün sonunda hücre , seyahati sırasında her 12-15 saatte bir bölünerek fallop tüplerden döl yatağına doğru iner.Rahime ulaştığında yaklaşık 100 hücreden oluşur ve rahim duvarının yumuşak süngerimsi yüzeyine yerleşir.Hamilelik şimdi gerçekleşmiştir.

Döllenme Aşamaları

Döllenme alanından rahime yerleşene kadar olan yumurtanın seyahati beş ila yedi gün arasında sürer.

1-Döllenme :Yumurta ve sperm çekirdeklerinin birleşmesi 23 tanesi spermden, 23**™ü de yumurtadan gelen 46 kromozomlu yeni bir hücre oluşturur.

2-Hücre Bölünmesi : Yeni hücre hemen ikiye bölünür ve fallop tüpün aşağısına doğru hareket etmeye başlar.Blastomer adı verilen hücreler her bölünmede daha da küçülerek bölünmeye devam eder.

3-Rahme Ulaşma: Döllenmeden 60 saat kadar sonra, hücre topluluğu, ya da morula, 8-16 blastomer içerir ve rahme ulaşır.

4-Yerleşme: 100 den fazla hücreden oluşan blastosist rahim duvarında bir oyuk açarak yerleşir.Bu süreç, çok hafif bir adet dönemi olarak yorumlayabileceğiniz azlıkta bir kanamaya yol açabilir.

5-Hamile kalmak: Yerleşmenin olduğu alanda hücrelerin dış yüzeyi kan dolaşımınızdan beslenme sağlar, dış yüzeyin bu kısmı plesantanın içinde gelişecektir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP